zondag 30 juni 2019

SHARTIE AART DEKKER / DBL NIEUWS / TBG DRAGONS: TBG Dragons nog niet in de DBL in 2019-2020 / MANNEN BASKETBALL LEAGUE NEDERLAND /

TBG Dragons ziet af van deelname aan DBL

 

In tegenstelling tot eerdere berichten zal TBG Dragons het aankomend seizoen niet deelnemen aan de DBL. Met veel vertrouwen én een sluitende begroting heeft TBG Dragons zich voor 1 mei jongstleden ingeschreven voor de DBL. Op zaterdag 29 juni zou het bestuur van de DBL besluiten over het verstrekken van de licentie, gebaseerd op de ingediende begroting.
 

De eisen die de DBL stelt aan nieuwe teams zijn per aankomend seizoen hoger dan voorgaande jaren. Ondanks veel interesse vanuit het bedrijfsleven bleek de tijd te krap om de omvang van de begroting conform de eisen van de DBL gedekt te krijgen vóór 29 juni.
 

De ambities van TBG Dragons blijven onverminderd hoog en de vereniging gaat het komend jaar veel energie steken in de verdere ontwikkeling van de Academie en toetreding tot de DBL organisatie. De recente versterking van het bestuur, de ambitie naar een Gelderse basketball community en het enthousiasme binnen en buiten de vereniging geven veel vertrouwen in de toekomst. 
 

Bestuur TBG Dragons
**

SHARTIE AART DEKKER


Er Waren in 2018/2019 Tien(10) DBL Clubs...

Dutch Windmills Dordrecht werd er Uitgezet...

TBG Dragons komt er (nog) niet bij...

Met Hoeveel Clubs wordt het Seizoen 2019/2020 Beëindigd..?


TBG Dragons dus weer / nog niet. Al eerder werd duidelijk dat in die andere Kandidaat DBL-steden - Den Haag, Utrecht, e.a. - ook geen toetredende club 'klaar' was om in 2019-2020 al de DBL te komen versterken.

Ik vraag me nu af: gaat de DBL 2019-2020 in oktober ook echt met negen(9) Clubs van start?

Wordt het Reguliere Seizoen (ook) met Negen(9) afgesloten en betekent dat  - zoals is afgesproken -  dat de Play-offs  - zoals is afgesproken; volgens hetzelfde gedrochtelijke format met Acht(8) - (2-and-Done voor de nummers 5 t/m 8, zoals 2018-2019 / de laatste seizoenen ) worden afgewerkt..?

Of lopen we het risico dat er nog een of meer buiten de boot gaan vallen tussen nu en het begin van die Play-offs-met-Acht? Met andere woorden: lopen we het risico dat voor de Play-offs van 2019 van start gaan alle Acht DBL-clubs al voor de Play-offs zeker zullen zijn van die Play-offs?

Of...zou het zelfs zover kunnen komen dat zelfs dat scenario niet wordt gehaald en dat...? Ach, mijn vertrouwen in de DBL en de clubs die haar samen vormen is afgelopen seizoen een flinke knauw toegebracht, dus laten we onze duimen maar kruisen en hopen dat het zover niet komt...

(AD)

P.S. Mijn Open Brief met Vragen aan het DBL-Bestuur zijn tot op heden helaas nog steeds niet beantwoord. Ik blijf hopen...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten