zondag 30 juni 2019

SHARTIE AART DEKKER TOPPER BASKETBALL NEDERLAND / PERSBERICHT ZZ LEIDEN / PAUL MEIJERING STAINLESS SPONSORT EUROPESE DEELNAME

SHARTIE AART DEKKER

 

PAUL MEIJERING STAINLESS STEEL STEEDS MEER WELDOENER VOOR HET HELE NEDERLANDSE BASKETBALL

Een zwakke plek van het Nederlandse Basketball in al zijn geledingen is toch wel het vermogen om Sponsoring en andere Funding te vinden. En aangezien Topsport - maar maar al te vaak ook de Opleiding van Jeugdig Talent en Kader - heel vaak (veel) Financiële Middelen vergt -  schiet dat dus allemaal niet erg op. De sectie van het Nederlandse Basketball die daar dan - afhankelijk van de Conjunctuur - relatief nog het best in slaagt is het deel dat zich binnen de DBL bevindt, maar zelfs daar bestaan hele grote verschillen. Er bestaat een zekere traditie van mensen die 'het algemeen belang' zien en bereid zijn 'om (af en toe) onbaatzuchtig iets te doen om dat ze zien dat datgene waarom zij primair ergens mee bezig zijn niet kan floreren tenzij ze ook daar buitenom ook links, dan wel rechts (of beiden) ook iets doen. De man die het Bossche Basketball ooit Groot maakte - Rinus de Jong - deed dat vroeger vaak door de wat minder sterke en kapitaalkrachtige club geld toe te stoppen om een extra/extra goede Amerikaan te halen. Daarmee versterkte hij de tegenstand in eigen land, maakte hij de competitie groter en beter, en zo hielp hij dus indirect ook zijn eigen club Den Bosch.

Vandaag de dag is een naam die - ook vanuit de achtergrond - steeds meer facetten van het Nederlandse Basketball op vergelijkbare wijze onderstent die van Paul Meijering met zijn bedrijf Paul Meijering Stainless Steel; de eerste keer dat ik me daar ten volle van bewust was was toen hij een van de mensen was die het uit de NBB weggesaneerde Nationale Mannen Team ging steunen. Daar hebben we het dus mede direct aan te danken dat het Vlaggeschip van het Nederlandse Basketball nog steeds dat is 'het Vlaggenschip', en dat dat sindsdien nog flinke stappen heeft kunnen maken ook.

Maar nu duikt zijn naam meer en meer op, zoals ook in het onderstaande bericht; hij gaat Zorg en Zekerheid Leiden helpen de komende jaren Europees actief te kunnen zijn. Cruciaal voor die club en stad dus om het Basketball te blijven kunnen ontwikkelen!

Ik denk dus dat ik geen woord teveel schrijf als ik zeg dat Paul Meijering Stainless Steel dus een Echte Topper in en voor het Nederlandse Basketball(TiNBB) is!

(AD)
   **

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball – Persbericht


Leiden, 28 juni 2019


Zorg en Zekerheid Leiden Basketball opnieuw Europa in Paul Meijering Stainless Steel drie jaar sponsor Europees basketbal Zorg en Zekerheid Leiden Basketball gaat komend seizoen voor de zesde keer sinds 2010 Europa in. Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft zich ingeschreven voor de FIBA Europe Cup. Paul Meijering Stainless Steel zal de komende drie seizoenen optreden als sponsor voor het Europese toernooibasketbal van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball.


Paul Meijering Stainless Steel is een bekende naam in het Nederlandse basketbal. Het bedrijf van Paul Meijering was als sponsor betrokken bij de Orange Lions, het Nederlands Mannen Basketball Team. Ook in het 3x3 basketbal trad Meijering op als sponsor. In de loods van het bedrijf in Zaltbommel vonden zelfs 3x3 wedstrijden plaats.


Met Europees basketbal is veel geld gemoeid. Zeker afgelopen seizoen toen Zorg en Zekerheid
Leiden Basketball verder kwam dan ooit tevoren. In Paul Meijering Stainless Steel heeft de Leidse
club voor de komende drie jaar een sponsor gevonden om Europees basketbal mogelijk te maken.
Op de Europese velden zal Paul Meijering Stainless Steel op de voorkant van het wedstrijdshirt van
Zorg en Zekerheid Leiden Basketbal. De zorgverzekeraar krijgt bij de Europese wedstrijden een
plek op de achterkant van het tenue.


Paul Meijering is met Zorg en Zekerheid Leiden Basketball tot overeenstemming gekomen, omdat
hij in Leiden een professionele organisatie aantreft en vanwege de Europese ambities van de Leidse
club. Dat laatste sprak hem aan, omdat de basketballiefhebber pur sang met zijn bedrijf ook Europees mee wil spelen. “We willen niet de grootste zijn, maar wel de beste leverancier van roestvast staal van Europa”, zegt Paul Meijering. “Dat is een positie waarvoor we continu hard moeten werken. Dat geldt ook in de sport.”Laatste zestien


Het is de derde keer dat Zorg en Zekerheid Leiden Basketball aan de FIBA Europe Cup mee gaat
doen. Deze Europese bekerstrijd wordt komend seizoen voor de vijfde keer op rij georganiseerd.
Zorg en Zekerheid Leiden Basketball bereikte afgelopen seizoen de laatste zestien van dit steeds
sterker wordende Europese toernooi.


Zorg en Zekerheid Leiden Basketball plaatste zich afgelopen seizoen voor het hoofdtoernnoi door in
de laatste voorronde het Oostenrijkse Kapfenberg twee keer te verslaan. In de eerste groepsfase
werd de Leidse ploeg ingedeeld bij CSM CSU Oradea (Roemenië), Sakarya BSB (Turkije) en s.Oliver Würzburg (Duitsland). Van de Duitsers werd twee keer verloren, de twee andere ploegen werden beide keren verslagen. Memorabel was de thuiswedstrijd tegen de Turkse formatie. Vlak na de pauze stond Zorg en Zekerheid Leiden Basketball 17 punten achter, maar door een sterk vierde
kwart werd een verlenging afgedwongen en daarin bleef Zorg en Zekerheid Leiden Basketball
overeind.


In de tweede groepsfase stuitte Zorg en Zekerheid Leiden Basketball op Avtodor Saratov (Rusland), Bakken Bears (Denemarken) en Kataja Basket (Finland). Door thuiszeges tegen Bakken Bears en Kataja Basket wist de Leidse ploeg de derde plaats te veroveren en dat was toereikend om de achtste finales te bereiken. Daarin was de latere winnaar Dinamo Sassari (Italië) te sterk voor de inclompleet aantredende formatie van coach Rolf Franke.Over Paul Meijering Stainless Steel


Vanuit Zaltbommel lever Paul Meijering sinds 1989 buizen, flenzen, platen en fittingen in roestvast
staal en special alloys. Dankzij een breed en hoogwaardig assortiment, een ruime voorraad, speciale bewerkingen en korte levertijden is Paul Meijering Stainless Steel uitgegroeid tot een kwalitatieve marktleider. Dagelijks exporteert het bedrijf wereldwijd naar afnemers in de apparatenbouw, offshore en energie- & voedingsindustrie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten