donderdag 16 april 2020

SHARTIE AART DEKKER / DBL DONAR GRONINGEN / ZOEKTOCHT OPVOLGER COACH BRAAL / DVHN: William Pomp ziet Geert Hammink niet als Serieuze Kandidaat; ik zie hem wel als een Serieus Te Nemen Kandidaat....

Veel keuze keuze voor Donar (DVHN.nl)

Donar heeft heel wat noten op zijn zang in zoektocht naar nieuwe coach, maar de keuze is reuze

De koning is dood, lang leve de koning. Deze week werd bekend dat coach Erik Braal na vijf jaar geen contractverlenging krijgt bij Donar. De Groninger basketbalclub moet op zoek naar een nieuwe technische roerganger voor komend seizoen.

Aan de ene kant is dat geen onoverkomelijk probleem, want de keuze is reuze onder de basketbalcoaches. Aan de andere kant laat Braal een behoorlijke erfenis achter en heeft bestuurslid technische zaken Martin de Vries nogal wat noten op zijn zang. 

De nieuwe kapitein moet bij voorkeur over internationale ervaring beschikken, op hoog niveau hebben gecoacht, succesvol zijn geweest en als het even kan zich ook nog verdienstelijk hebben gemaakt bij een nationaal team...............
.................
......"
**

SHARTIE AART DEKKER 

Eerste Speculatie over de Mogelijke Opvolger van Coach Erik Braal is daar;

Beat-Writer William Pomp van het Dagblad van het Noorden pakt uit...

Aanrader - De Discussie Begint!

In het Nederlandse Basketball zijn ze zeldzaam; de Journalisten die in Amerika 'Beat Writer' worden genoemd. Maar William Pomp is er een, en een echte!

Dat houdt in het algemeen in dat Journalisten zoals hij zeer goed ingevoerd zijn bij de club die ze volgen, en dan hoeft er niet eens altijd 'een lek' te zijn om toch een rijtje te presenteren met een aardige kans dat de uiteindelijke coach ertussen zit.

Pomp beschrijft zes kandidaten, waarvan hij er drie direct doorstreept. Maar daarnaast laat hij ook nog wat namen vallen die hij alleen maar aanstipt.

Zo laat hij direct Geert Hammink weer afvallen; want een 'Rookie-coach'...
Dat is dan wel een 'Rookie' die technisch gezien natuurlijk helemaal geen rookie is, en die vorig seizoen Donar kansloos liet met een zeer jong, nieuw team met vrijwel allemaal 'No-names', ik doel natuurlijk op het op bizarre wijze vlak voor d Play-offs uit de DBL afgevoerde Dutch Windmills Dordrecht...de club die ik vorig seizoen intensief volgde...

Ik zou Hammink zeer serieus nemen!
Maar goed, ik ben dan ook nog lang geen echt Beat Writer, dus ik zal er wel naast zitten...

Lees   ---  Hier  ---   de hele Beschouwing van William Pomp op DVHN.nl 

(AD)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten