woensdag 15 april 2020

DEMOCRATISCHE COALITIE USA VERKIEZINGEN 2020 VOOR PRESIDENT: 'Ook Obama on Board'



FRAGMENT():
"........Zodra de maatregelen met betrekking tot het coronavirus dat toelaten, zal Obama zich tijdens campagnebijeenkomsten bij Biden voegen. 


In de VS broeit een fel debat over de organisatie van de landelijke verkiezingen later dit jaar. Moet de Amerikaan kiezen voor zijn gezondheid of stemrecht?  

Van 2008 tot en met 2016 was Biden de vicepresident onder Obama. „Joe Biden als vicepresident kiezen was een van de beste beslissingen die ik in mijn leven heb genomen”, stelt Obama in de twaalf minuten durende video. Verder benoemt hij onder meer de rol die Biden als vicepresident speelde in de bestrijding van het H1N1-virus en de ebola-epidemie, twee crises die zich tijdens zijn presidentschap voordeden. „Joe was erbij tijdens de wederopbouw na de vorige recessie en heeft geholpen met het redden van de Amerikaanse auto-industrie.”....."

&

"...De Republikeinse partij, die behalve het Witte Huis ook de Senaat controleert, is volgens hem „niet geïnteresseerd in vooruitgang en alleen uit op macht”. „Amerikanen van goede wil moeten zich verenigen tegen een politiek die zich laat karakteriseren door corruptie, zelfverrijking, desinformatie, onwetendheid en pure gemenigheid.”..."
**

ONDERTUSSEN...Trump..:

Trump Looks to "Reopen" Economy After NYT Coronavirus Bombshell: A Closer Look

miljoenen weergaven
13 apr. 2020

Seth takes a closer look at the president getting ready to "reopen" the economy after a bombshell New York Times report revealed more details about how he ignored the threat posed by the coronavirus. 
 Late Night with Seth Meyers is supporting City Harvest to help those in need during the COVID-19 pandemic. City Harvest is New York City’s largest food rescue organization, working to end hunger throughout its communities by rescuing 66 million pounds of food each year and delivering it, free of charge, to hundreds of food pantries, soup kitchens and other community partners across five boroughs. Click the button on the above/below to donate or visit https://www.cityharvest.org/. Subscribe to Late Night: http://bit.ly/LateNightSeth Watch Late Night with Seth Meyers Weeknights 12:35/11:35c on NBC.
 **

En dan....nog zo'n Populistische, Extremistisch Rechtse, Pseudo-dictator..:

 "...gouverneurs van alle provincies de leiding gegeven over de crisisaanpak, in plaats van burgemeesters. Zij zijn immers niet verkozen, maar door hemzelf benoemd. Dit kan de bestrijding van de epidemie juist bemoeilijken, aangezien burgemeesters dichter bij burgers staan.

Imamoglu wist niet van lockdown

De burgemeester van Istanbul, Ekrem Imamoglu, roept Erdogan op om samen te werken. Maar sinds de uitbraak hebben ze elkaar nog niet gesproken. Imamoglu was niet eens op de hoogte van de lockdown die vrijdagavond plotseling werd afgekondigd voor het weekend. „Ongeveer 60 procent van de besmettingen zijn in Istanbul. Daarom moeten we rechtstreeks contact met hem kunnen opnemen, zodat we onze problemen samen kunnen aanpakken.”

Maar die kans is nihil, daarvoor verschillen ze te veel van mening over de aanpak van de epidemie. Erdogan wil de economie gaande houden, ook al blijft het aantal besmettingen met een schrikbarend tempo stijgen. Imamoglu vindt de maatregelen niet ver genoeg gaan en wil een algehele lockdown..."



Geen opmerkingen:

Een reactie posten