dinsdag 5 april 2022

SHARTIE AART DEKKER / FINALITY: 'The final March of Coach K' - Een Legende Neemt Afscheid(1)

#ESPNCoverStory #CollegeBasketball

The final March of Coach K | College Basketball on ESPN

 
The final March of Coach K | College Basketball on ESPN Few coaches in any sport have matched the enduring success of Mike Krzyzewski. In what will be the final season in an illustrious career, the 75-year-old coach is hoping one last run can bring his journey full circle. 
 
Subscribe to ESPN+ http://espnplus.com/youtube ✔️ 
Get the ESPN App: http://www.espn.com/espn/apps/espn ✔️
Subscribe to ESPN on YouTube: http://es.pn/SUBSCRIBEtoYOUTUBE ✔️ 
Subscribe to NBA on ESPN on YouTube: http://bit.ly/SUBSCRIBEtoNBAonESPN ✔️ 
Watch ESPN on YouTube TV: http://es.pn/YouTubeTV

  *

SHARTIE AART DEKKER - FINALITY

'The final March of Coach K'  - Een Legende Neemt Afscheid

Het is dan eindelijk afgelopen  - de 42-jarige carrière van de nu 75-jarige 'Coach K' bij Duke University. Een ongelofelijk verhaal van een  - voor mij-  intrigerende man.

Ik heb hem weleens ontmoet  - maar had totaal niet het gevoel dat ik heb daardoor beter kende -  ik heb zelfs bij mijn allereerste collegewedstrijd ooit zo dicht op de bank gezeten, dat ik op zijn coach-bordje mee kon kijken, horen kon ik hem dan weer niet; Cameron Indoor tijdens de Grootste Aller Basketball Rivalries Ooit (G.O.A.B.R.T. ik geeft toe: het bekt niet zo mooi als 'G.O.A.T.) is ook tijdens Time outs zo gevuld met publieksgeluid dat je blij mag zijn als je trommelvliezen dan even geen pijn doen en dreigen te scheuren..!

Voor mij geldt: als ik zo'n grootheid dan eenmaal van dichtbij bezig heb gezien, zelfs de hand heb mogen schudden, dan blijf ik zo iemand volgen, dan lees en kijk ik alles wat ik over hem tegenkom. En toch; een Echte Fan van hem ben ik nooit geworden. Dat was bij die andere Legende  - Coach Dean Smith van UNC, die ik op vrijwel hetzelfde moment ook mocht ontmoeten, maar waar ik behalve een korte kennismaking helemaal niet zo van dichtbij kon volgen -  was toch iets meer het geval; ook hem ben ik in gelijke mate blijven volgen. 

Ik geloof alle Clips en langere Portretten die nu ter gelegenheid van zijn Afscheid werden gemaakt en vertoond gelijk, en ook de langere stukken en boeken die ik over hem las (en deels nog moet lezen): ik denk dat het als je met hem te maken kreeg als speler of staflid een warme, bij jou betrokken man is, dat hij bepalend kon zijn voor een groot deel van je verdere levensloop, en noem zo verder maar op...

En toch...hij bleef voor mij altijd een raadsel.
En ik denk dat dat intrigerende aan hem nog extra groot werd door de Rivalry en massa aan Tegenstellingen die er tussen hem en dan vooral tegenpool Dean Smith bestonden.

Ik heb het laatste van 'K' dat me intrigeert nog niet tot me genomen. denk ik zo...

(AD)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten