woensdag 23 november 2022

SPORT OP TV / VOLKSKRANT NIEUWS: Belgische primeur: tv-zender met alleen vrouwensport / GOED IDEE! / EEN GOED VOORBEELD VOOR NEDERLAND? /

De Belgian Cats  - het Nationale Vrouwen Basketball Team -  zijn groot en populair in België, Foto Fiba

Belgische primeur: tv-zender met alleen vrouwensport

Het Belgische telecombedrijf Telenet lanceert vandaag de eerste tv-zender in België die alleen vrouwensport uitzendt. De nieuwe internationale zender ‘W-Sport’ gaat onder meer de vrouwelijke Premier League en vier andere Europese voetbalcompetities, basketbal, triatlon, paardrijden en boksen uitzenden.

Redactie 23 september 2022, Originele artikel van de Volkskrant   ---  Hier  ---

Behalve de hoogste vrouwenvoetbalcompetitie in Engeland, gaat de zender ook de Nederlandse, Duitse en Italiaanse voetbalcompetities uitzenden. Daarnaast brengt W-Sport documentaires, onder andere over turnlegende Simone Biles en de tennissters Venus Williams en Naomi Osaka.

‘Met de integratie van W-Sport in ons aanbod, zetten we vrouwensport weer wat meer in de kijker en spelen we in op de stijgende populariteit ervan in ons land’, zegt Stefaan Kestens, verantwoordelijk voor Play Sports, onderdeel van Telenet.

‘Het past in de filosofie van Telenet om meer meisjes en vrouwen aan te moedigen om te sporten. Zo organiseerden we de Soccer Sisters Cup, het eerste straatvoetbaltoernooi in Vlaanderen voor meisjes.’

Ondertiteling

In de loop van volgend jaar worden mogelijk ook nog Belgische competities aan het aanbod toegevoegd. Aanvankelijk worden de programma’s van W-Sport uitgezonden met het originele commentaar. Vanaf medio 2023 is gedeeltelijk Nederlandstalige ondertiteling voorzien.

Belgische tv-klanten van de providers Telenet en Proximus kunnen gratis afstemmen op de nieuwe zender.

Lees ook



Geen opmerkingen:

Een reactie posten