donderdag 14 februari 2013

Teken van boven? Bliksem slaat in in de Sint Pieter op de dag dat de Paus zijn aftreden aankondigt

Er zijn van die berichten waarop iedereen aanslaat, en als er dan nog fraaie beelden bij zijn ook..:

Door: Redactie AD 12-2-13 - 09:02

Was het een teken dat de Heer de pauselijke ontwikkelingen op de voet volgt? En zo ja, was het dan een teken van goedkeuring of van woede? Of was het, dat kan natuurlijk ook, een meteorologische toevalligheid?
© afp.
Hoe dan ook: gisterenavond, op de dag dat Benedictus XVI zijn historische besluit bekendmaakte, sloeg de bliksem in in de Sint Pieter in Rome, 's werelds grootste basiliek en zetel van de paus. Camera's van de BBC legden het tafereel vast. Vooral in de slow motion is goed te zien hoe de bliksem precies naar het topje van de koepel wordt geleid.

Benedictus maakte gisteren tot ieders verrassing bekend dat hij op 28 februari om 20.00 uur 's avonds zijn functie naast zich neer zal leggen. Het is voor het eerst in ruim zeven eeuwen dat een paus besluit vrijwillig afstand te doen van de heilige stoel. De verwachting is dat de kardinalen nog voor Pasen (31 maart en 1 april) een nieuwe paus uit hun midden zullen hebben gekozen. Dan zal niet de bliksem, maar witte rook boven de Sint Pieter te zien zijn. 

Een paar dagen later, maar ruim in dezelfde week, nog een 'teken van boven'. Een meteoriet klieft door de lucht en slaat in, uit allerlei hoeken gefilmd door veel Russen:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten