zaterdag 1 november 2014

Anja Meulenbelt: 'De Witmens heeft het maar moeilijk (2)'

Anja Meulenbelt, schrijfster en tot 2011 Eerste Kamerlid, gaat preken in de Amsterdamse Singelkerk - in de inmiddels befaamde 'Preek van de Leek'. Omdat ik daar iets mee wilde doen googelde ik haar. Om uit te vinden dat ze juist afgelopen week haar lidmaatschap van de SP opzegde. De reden" De SP zou niet fel genoeg hebben gereageerd op de exploderende wantoestanden rond Israel en de Palestijnse gebieden. Ze zal er wel goed over hebben nagedacht; ik vind het jammer, want ze was een goede volksvertegenwoordiger!

Maar al googelend stuitte ik op haar Weblog, ik neem er die laatste post van over. Want ik heb er al teveel over gezegd, dus het is mooi dat een topschrijfster het eens in eigen woorden doet...

Oh ja, en haar Preek van de Leek is: 30 november 2014, 17-18h

zaterdag 25 oktober 2014

Witmens heeft het maar moeilijk (2)

Categorie: Algemeen om 14.53 uur


Yes-r ook zo’n vuile vieze gore na gemaakte pleuris tievus bloedhond die ook op gegroeid is met het Sinterklaasfeest met zwarte pieten die denkt dat ie de boel kan veranderen om dat ie een paar keer met zijn gaf kop op tv is geweest. Ieder Bner die hier aan mee doet zijn een stelletje land verraders, zwakkelingen! Blijf met je Poten van onze pieten af! Bevalt het je niet tievus straal dan lekker op naar ene of andere land waar waar het niet gevierd wordt. Jullie beseffen niet hoe goed ons kikkerlandje is voor andere nationaliteiten!

Het interessantste in deze mededeling is vooral hoe iemand omgaat met de cognitieve dissonantie, dat wil zeggen, de kloof die er kan ontstaan tussen zelfbeeld en feiten van buitenaf die dat tegenspreken. Deze meneer is er van overtuigd dat Nederland goed is voor andere nationaliteiten (hoewel de mensen waar het om gaat dezelfde nationaliteit hebben als hij) en als die vuile vieze enzovoorts daar niet dankbaar voor zijn dan tiefen ze maar op – naar hun eigen land (hoewel Nederland hun eigen land is).

Wat schreef Gloria Wekker onlangs? (hier)

Het gaat eigenlijk om de vraag: Hoe kan een land dat bijna 400 jaar een imposant koloniaal rijk gehad heeft daar geen sporen van dragen in zijn cultuur, geschiedenis en zelfbeeld? Dit is echter een nauwelijks bespreekbare vraag in een land waarin het meest gekoesterde, en te vuur en te zwaard verdedigde, zelfbeeld is dat we uitzonderlijk tolerant zijn, gekenmerkt door de hevige drang tot gelijkheid en door “kleurenblindheid”, dus we zijn per definitie niet racistisch. In feite gaat dit debat impliciet over hoe we dat prettige, zelf-feliciterende zelfbeeld kunnen blijven vasthouden.

Dat doet deze meneer dus door te beweren dat ‘wij’ nog steeds ontzettend tolerant zijn, maar dat het die lui zijn die denken dat ze hier iets kunnen veranderen die aan zijn tolerantie een eind maken. Dat die zwarten, en hun BNers die hen ondersteunen beweren dat er hier zoiets bestaat als racisme, dat is pas racisme.

Ik beweerde in het artikel over Witmans die het maar moeilijk heeft (hier) iets wat ik nu moet corrigeren. Ik zei dat negen op de tien van de typisch racistische uitingen van mannen afkomstig waren. Ik baseerde dat op de stroom modder die er bij mij binnenkwam in de tijd dat de reactiemogelijkheid op mijn weblog nog openstond, en het vooral ging over islamofobie, plus agressieve uitvallen naar mensen zoals ik die die islamofobie aanklaagden. Het ziet er naar uit dat ook vrouwen tegenwoordig aardig meedoen.

Op de site Racisten uit de kast (hier) worden de reacties van het internet geplukt die vooral reactie zijn op het Zwarte Piet gebeuren. Dat waren er op het moment dat ik ging turven 142, en daarvan zijn er 40 afkomstig van vrouwen. Nog steeds is de overgrote meerderheid man, maar de meisjes doen ook al aardig mee, en doen nauwelijks onder in agressie. Van een op de tien blijkt nu bijna een op de drie vrouw te zijn.

Terug naar waar ze vandaan komen

Ik las de boel op Racisten uit de kast eens door om daar de hoofdlijnen qua thema’s in te ontdekken. Behalve een afkeer van komma’s en een grote voorkeur voor veel uitroeptekens liggen de belangrijkste thema’s voor de hand: al het die zwartjoekels niet bevalt dan tiefen ze maar op naar waar ze vandaan komen – naar de rimboe, kokosnotenland, zoeloeland, stinkland, ebolaland, bananenland – het is een literaire litanie. Of terug naar de slavernij, dat kan ook.

Waarom moet dat zwarte kut wijf nou zo nodig in Nederland blijven??? ze kan de hoer toch ook in Afrika gaan uit hangen! ipv onze kindjes te pesten!

Smerige kutaap, terug naar de slavernij.

Oppakken die gast en verkopen aan een land waar nog slavernij is en dan goed de zweep d’r over, de eerste tien slagen op zn tong.

Als ze de slavernij niet hadden afgeschaft, dan hadden we dit soort onnozele dingen niet gehad.

Vroeger toen jullie slaven waren deden jullie iets omdat het moest, nu zijn jullie de luiste mensen op aarde hahaha

Beesten zijn het

Behalve de geijkte verwijten dat negers lui zijn, dat ze teren op onze centen, dat ze niets hebben opgebouwd en alleen maar hier zijn om hun hand op te houden, is een ander eindeloos herhaald thema de vergelijking van bruine mensen met beesten. Niet verrassend, hier weinig literaire fantasie, is vooral de klassieke vergelijking van zwarten met apen. Een enkeling komt met varkens aanzetten, maar die heeft dan ook niet helemaal door dat Afro-Nederlanders en moslims niet dezelfde afkomst hebben, want die beklaagt zich er ook over dat er suikerfeest gevierd wordt. Zo switcht ook deze persoon naadloos van zwart naar moslim: ‘Sharia allah en die hele andere puin hoort hier niet thuis!!!! Ga maar in timboektoe moskees bouwen en met hoofd deksels rondlopen!!!!’

Verklaar ze de oorlog

Een derde hoofdthema is een enorme agressie. Het gaat maar door over deporteren, vergassen, verdelgen, doodmeppen en ophangen die teringaap.

Negers zijn een ander volk. En ondankbaar

Een vierde thema is de beslissing dat wie zwart is hoort bij een ander volk, en dus niet bij de Nederlanders. Nederlanders zijn blank. Wie bruin is is in wezen een buitenlander en blijft dat ook. Ze zijn hier te gast, horen dankbaar te zijn, en moeten hun plaats kennen – mooie illustratie bij wat ik in het vorige stuk beweerde.

Best jammer soms dat de slavernij is afgeschaft….in die tijd wisten gasten nog wat hun plaats was.

Wij hebben ze een land gegeven maar daar wilde ze niet heen, ze hadden ook geen uitkeringen. natuurlijk.

Waarom doen die zwarte zo, ze hebben het zo goed in Europa, massaal komen ze naar Europa worden aan alle kanten geholpen, waarom worden ze krankzinnig.

Als je ergens gaat logeren bepaal je toch ook niet de regels…

Wij hebben jullie toch niet gevraagd of jullie in Nederland kwamen wonen.

Wij zijn gast vrij maar nu zijn wij racisten? die bruin nekken proberen hier te bepalen wat er gebeurt.

Misschien hebben we het respect er bij je voorouders niet hard genoeg ingeslagen. Dat is nog maar vers van de bananenboot en komt ons dan even vertellen wat we wel en niet kunnen maken.

Allemaal buitenlanders en homo’s

Een vijfde thema is hoe makkelijk dit soort racisme vermengd raakt met de discriminatie en afwijzing van andere groepen. Van zwarten meteen door naar moslims of naar vluchtelingen – allemaal ‘buitenlanders’. Maar ook komt de homohaat opeens om de hoek kijken, vooral als het object iemand is die zich tegen Zwarte Piet heeft uitgesproken als Paul de Leeuw. En zelfs het antisemitisme van weleer is niet ver weg.

Vieze Turk oprotten en ons niet de les lezen.

Vuile flikker iedere kut neger is gwn een drol.

Homo ga lekker terug waar je vandaan komt als je eigen niet aan de Nederlandse cultuur kan aanpassen.

Het is juist die zieke pedofielen regering en de pedofielen media.

Lijkt me handig om kampen als Westerbork opnieuw op te bouwen en te gebruiken ter huisvesting van cultuurhaters en land verraders + een opslag plek voor al die “arme’ “zielige” Asielzoekers” en “vluchtelingen’.

Over Paul de Leeuw, die ‘zelf al zwarte pietjes heeft geadopteerd – leuke kindslaafjes he’:

Achterlijke teringnicht!

Jou moeten ze ook neerschieten vieze poot

En over wie dit gaat is onduidelijk, maar het is een jood. En dat is ook niet goed.

Deze joodse meneer is evenals de neger slechts een immigrant die de Nederlandse eigenheid en afstamming mist. Het zou hem sieren in Tel Aviv de joodse feesten te verdedigen. Qua afkomst liggen zijn belangen niet in Nederland. Dan kan hij al die uitgerangeerde b artiesten en beroepsnegers mooi meenemen. lekker met zeze joodse meneer huilen bij de klaagmuur over de racistische Nederlanders.

We worden massaal uitgezogen

Een zesde thema is algehele verongelijktheid.

‘We worden al massaal uitgezogen we onderhouden zoveel rassen en nooit is het goed. Is iedereen in dat kabinet nu egt zo dom en stom? OOK JIJ GEERT!! KOM OOK EENS EEN X MET DADEN!!!

Het is vaak de schuld van de regering:

De buitenlanders krijgen steeds meer te zeggen in Ons eigen Nederland en de regering laat het allemaal maar toe.

Stemmen heeft geen zin, het enige dat helpt om die negers hier weg te krijgen is de oorlog aan ze verklaren.

Een meneer gaat naadloos over in de klacht dat een of andere azijnpisser er voor gezorgd heeft dat hij in de horeca niet meer mag roken, ook dat nog.

Vroeger waren de blanken de baas

Thema zeven: vroeger waren de blanken de baas. Zoals dat hoort. Nu denken die roetmoppen dat ze wat te vertellen hebben.

Vroeger waren de blanken in nederland de baas nu zijn het de bruinen het eerste woord dat ze leerden was discriminatie en uitkering er zijn ook ontspoorde nederlandse ratten die meeheulen met de buitenlandse vijand die moet je als ze met sinterklaas lastig zijn doodmeppen dus gewoon zwarte piet en tegenstanders uitschakelen.

Beetje TE grote bek voor zo’n roetmop.

Maar blanke Nederlanders zijn géén racist. Echt niet.

Conclusie: witte Nederlanders zijn geen racist. En als ze dat wel worden dan is dat de schuld van die negers.

Ik ben geen rassist ik heb meer buitenlandse vrienden.

Ik ben zeeeeeer zeker geen racist.

Ik voel me nu ook gediscrimineerd! wees blij dat wij blanken niet zo zijn!

Ze roepen ons op om te discrimineren dat gaan we ook doen want dat willen ze zo graag.

Racisme is niet aangeboren, maar wordt de kinderen geleerd door Quinsy.

Ik word schijt ziek van deze soort zwart racisme, Ik ga hoe langer hoe meer geloven in een blanke wereld.

En als we dit maar niet vergeten:

In het land van de klompen en de kaas, ZIJN WIJ BLANKEN DE BAAS!!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten