donderdag 27 november 2014

Open Brief - Emile Roemer (SP) - Strijd voor Zorg en het Zorgpersoneel - Strijd om Ziekenhuis 'de Sionsberg'

Ziekenhuizen die massaal omvallen, of in (vaak) dwaze fusies storten. Minister Schippers, die als een tovenaarsleerling die ontwikkeling die kettingreactie heeft veroorzaakt, maar nu roept dat het voor haar allemaal niet zo drastisch hoeft... Zorgverzekeraars die miljarden overhouden, dat zelf niet nodig zeggen te hebben... "Maar ja, DNB verplicht ons ertoe!"

En dat dan allemaal als aanloop van de echte botte bezuinigingen die er aan zitten te komen; de eerste dode is al gevallen - de dappere 82-jarige buurman/vriend van de zoon van Staatssecretaris van Rijn, die het tegen de gladjakker op durfde te nemen, en een instant held werd, en toen de complete Nederlandse Media over zich heen kreeg -..."Het was diep triest..." volgens diezelfde van Rijn; had hij dat niet wat eerder kunnen voorzien? Had hij niet eerst de al bestaande problemen moeten oplossen - voordat hij de botte bijl erin zetten, niet voldoende tijd wilde nemen voor de grote veranderingsprocessen, en belofte na belofte deed zonder er zelfs maar een beetje aan te werken -?

Joop.nl


De oplossingsrichting lijkt me (AD) duidelijk, en die bepleit de SP al meerdere decennia; schaalverkleining, buurt in de zorg, 'Leve de Professional, en Weg met de dure Managers die geen affiniteit hebben met Zorg en Zorgen!' Hieronder de open brief van Emile Roemer over dit onderwerp.
Open Brief Emile Roemer (SP): 'Zet de zaag in zorgverzekeraars'

Beste ,

Van links tot rechts is er grote steun voor het SP-plan voor een publieke basisverzekering. 60% van de Nederlanders steunt dit plan, zo onderzocht Maurice de Hond. Mensen willen af van de verspilling van zorggeld en de macht breken van de verzekeraars die bepalen óf en waar u nog zorg krijgt.

Concurrentie in de zorg levert precies het omgekeerde op van wat we willen. In de Volkskrant vandaag lezen we over een goed initiatief voor hartpatiënten. Zij kunnen nu thuis gebruik maken van apparatuur om hun gewicht, bloeddruk en hartritme te controleren.

De arts kan vanuit het ziekenhuis precies in de gaten houden hoe het met hen gaat. Patiënten hoeven niet iedere drie maanden naar het ziekenhuis, er zijn minder onnodige ziekenhuisopnames en de arts ziet direct welke patiënt extra medicijnen of een andere behandeling nodig heeft. Dankzij deze innovatie zijn patiënten beter af, worden de zorgkosten lager en gaat de kwaliteit van de zorg omhoog.

Toch zijn ziekenhuizen nog niet enthousiast. Die worden in dit systeem afgerekend op het aantal handelingen dat ze uitvoeren. Een patiënt die thuis zijn controle doet is dan niet fijn: dat scheelt namelijk inkomsten voor het ziekenhuis. Het kabinet dwingt de ziekenhuizen om omzet te draaien: hoe zieker de patiënt, hoe hoger de omzet voor het ziekenhuis.

Politici die roepen dat de zorg ‘onbetaalbaar’ wordt, houden zelf dit systeem vol verspilling en concurrentie in stand. Ik ben blij en trots dat Nederland massaal ons voorstel steunt om de marktwerking tussen zorgverzekeraars en de concurrentie tussen zorginstellingen te stoppen. Het is een steun in de rug voor al die werknemers in de zorg die willen werken aan betere zorg en niet aan meer rendement.
Emile RoemerZiekenhuis de Sionsberg in Dokkum:

Nog maar een paar jaar geleden werd het Ziekenhuis 'de Sionsberg' in Dokkum uitgeroepen tot 'Beste Ziekenhuis van Nederland'. En toen gingen ministers, staatssecretarissen en andere flutpolitici, samen met flut-ziektenkostenverzekeraar - daar 'De Friesland', waar bijna iedereen verzekerd is, en een aantal flutmanagers aan de gang; en nu is het in de jaren '50 - van door de burgerij bijeengebracht geld gebouwd -, failliet... Ook daar springt de SP van Emile Roemer in de bres voor patienten , beziek en personeel:

GPTV: Emile Roemer in actie voor Sionsberg

Gepubliceerd op 27 nov. 2014
De actiegroep Red de Sionsberg ziet op dit moment geen heil in overleg met De Friesland Achmea over de toekomst van het Dokkumer ziekenhuis. Alleen door een goed akkoord met de medische staf over het inkopen van zorg kan de verzekeraar verdere imagoschade beperken, aldus de actiegroep. Red de Sionsberg onderschrijft het belang van goede zorg in de regio Noord Oost en blijft daarom actievoeren.

Donderdagmiddag kwamen fractievoorzitter Emile Roemer en Renske Leiten van de SP langs bij het ziekenhuis om te spreken met de medische staf en medewerkers. Het overleg, waarbij de pers buiten de deur werd gehouden, duurde ruim drie kwartier. Met het gesprek wilde Roemer de medewerkers een hart onder de riem steken en overleggen over de mogelijkheden om de Sionsberg open te houden. Het personeel van de Sionsberg wil de komende tijd onbetaald doorwerken om het ziekenhuis draaiende te houden.


Ziekenhuis de Sionsberg failliet

Emile Roemer geïnterviewd door Videotoday.nl

Berichtgeving in www.nieuwedockumercourant.nl


GPTV: Emile Roemer in actie voor Sionsberg
GPTV
GPTV

Gepubliceerd op 27 nov. 2014

De actiegroep Red de Sionsberg ziet op dit moment geen heil in overleg met De Friesland Achmea over de toekomst van het Dokkumer ziekenhuis. Alleen door een goed akkoord met de medische staf over het inkopen van zorg kan de verzekeraar verdere imagoschade beperken, aldus de actiegroep. Red de Sionsberg onderschrijft het belang van goede zorg in de regio Noord Oost en blijft daarom actievoeren.

Donderdagmiddag kwamen fractievoorzitter Emile Roemer en Renske Leiten van de SP langs bij het ziekenhuis om te spreken met de medische staf en medewerkers. Het overleg, waarbij de pers buiten de deur werd gehouden, duurde ruim drie kwartier. Met het gesprek wilde Roemer de medewerkers een hart onder de riem steken en overleggen over de mogelijkheden om de Sionsberg open te houden. Het personeel van de Sionsberg wil de komende tijd onbetaald doorwerken om het ziekenhuis draaiende te houden.Kamerleden Emiel Roemer en Renske Leijten van de SP kwamen donderdagmiddag bij de Sionsberg langs om het personeel een hart onder de riem te steken en om met de medische staf over de plannen te praten. FOTO'S JAN VAN EMPEL
27-11 20:37Bevolking komt in opstand tegen sluiting Sionsberg
DOKKUM – De bevolking van Noordoost-Friesland laat van zich horen. Ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum MOET blijven, zo laten zij onder andere weten via Facebook. De oprichters van de site houden op 3 december een manifestatie op De Zijl in …
- See more at: http://www.nieuwedockumercourant.nl/#sthash.e3YrG1bT.dpufInwoners die het niet eens zijn met de sluiting van ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum worden opgeroepen vrijdag de vlag halfstok te hangen.
‘Massaal de vlag halfstok wegens sluiting Sionsberg’
deel dit artikel via 1473 94 0
tags DokkumGea KrolhalfstokSionsbergsluitingvlagDOKKUM – Gea Krol uit Dokkum is een actie op Facebook begonnen uit protest tegen de sluiting van ziekenhuis De Sionsberg in haar woonplaats. Ze roept alle inwoners van Noordoost-Friesland op om vrijdag massaal de vlag halfstok te hangen.
,,Ik heb zo’n machteloos gevoel dat alles wordt geregeerd door ‘t grootkapitaal. Dat we overal met voldongen feiten worden geconfronteerd. Wanneer gaan we op de barricaden, wanneer trekken we de mond open? Een begin om massaal de vlag halfstok te hangen vrijdag als de Sionsberg haar deuren sluit? Laat ons als zwijgende meerderheid eens tonen hoe dit onrecht voelt, doe mee massaal en deel dit bericht op Facebook en Twitter”, aldus Krol die deze actie op persoonlijke titel is begonnen.
- See more at: http://www.nieuwedockumercourant.nl/nieuws/35954/massaal-de-vlag-halfstok-wegens-sluiting-sionsberg/#sthash.654MmINx.dpuf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten