donderdag 2 juli 2015

ORANJE BASKETBALL / EUROBASKET / LEIN KERSTEN: Oranje Begint en Leon Kersten Loopt Warm...

Het is nog ruim twee maanden voor de eerste wedstrijd van Oranje Basketball Mannen op EuroBasket 2015 in Zagreb, en bijna 26 jaar geleden dat Oranje ook in Zagreb de laatste EK-Eind-Toernooi-wedstrijd speelde. Nog maar een paar jaar geleden begon Oranje haar voorbereiding VIER(!!) weken van te voren wegens...gebrek aan alles, toch vielen de resultaten toen - o.a. Winst tegen Georgië, nu de eerste tegenstander - niet eens tegen. Nu begint de voorbereiding dus meer dan tien weken van tevoren..!

Leon Kersten zet wat gegevens van toen en nu tegen elkaar af, en diepte een artikel van Full Court Press Magazine - toen een full-coulor gedrukt magazine, voor veel basketballers van de jongere generaties wellicht onvoorstelbaar - op over het EK in Zagreb 1989. Zoals altijd: het stuk van Kersten is een aanrader!

Het begint zo:SPELERS WARMEN OP, ORANJE OP WEG NAAR HET EK. DAG 1 EN 1989 MET MART SMEETS.

Het Nederlands team begint vandaag aan de voorbereiding op het Europees Kampioenschap.
En voordat er verwachtingen ontstaan, er mag niets verwacht worden van Oranje dat is de realiteit.
We hebben geen absolute toppers, de Nederlandse clubs spelen niet op het hoogste Europese niveau en de kwalificatie was natuurlijk met de hakken over de sloot, misschien was ik wat te positief maar dromen mag altijd.
ONCE UPON A TIME
26 jaar geleden speelde Nederland voor het laatst op een Europees Kampioenschap. Toen, begin juni 1989 (in de toptijd van Den Bosch, Den Helder en Ton Boot) was dat ook in Zagreb. Oranje keerde terug zonder overwinning, na 5 duels tegen toplanden zoals Spanje (heerlijk die beelden van vroeger).


Helemaal lezen? Je vindt het --- Hier ---


Geen opmerkingen:

Een reactie posten