donderdag 5 mei 2016

BASKETBALL BIJ DE BUREN BELGIE: Breken Antwerp Giants vanavond toeschouwersrecord in Belgisch basketbal?

Breken Antwerp Giants vanavond toeschouwersrecord in Belgisch basketbal?

Breken Antwerp Giants vanavond toeschouwersrecord in Belgisch basketbal?
Foto: WAS
De zevende editie van de Night of the Giants verwacht vanavond in het Antwerpse Sportpaleis 17.000 toeschouwers. Het is uitkijken of het toeschouwersrecord van vorig jaar (17.135 toeschouwers) voor een Belgische basketbalwedstrijd wordt gebroken?
Port of Antwerp Giants ontvangt in het kader van de zevende editie van de Night of the Giants vanavond (20u30, live op Play Sports) in het Antwerpse Sportpaleis Oostende. Een week voor de start van de play-offs voor de Giants, die vijfde eindigen, de laatste wedstrijd van de reguliere fase. De kustploeg, al een tijdje zeker van de poleposition, moet zaterdag nog aan de bak tegen Limburg United.
De havenploeg maakte van de Night of the Giants de afgelopen negen jaar een commercieel succes. Maar liefst 1.500 VIPS met 1.050 diners (een record), wonen de partij bij. Van de 17.000 toeschouwers zijn er maar liefst een 9.000 tickets die verkocht werden. De Giants halen met deze wedstrijd zelfs de internationale media. De wedstrijd zelf wordt dan ook in een heuse NBA-sfeer georganiseerd, met veel randanimatie en met na de partij nog het verloten van een Citroën C1 onder de toeschouwers.
Antwerp Giants verloor dit seizoen al viermaal van Oostende, inclusief bekerfinale. “Enerzijds gaan we op zoek naar winst om met vertrouwen de play-offs aan te vatten en anderzijds willen we de nieuwe Amerikaanse guard Kevin Dillard verder integreren,” aldus coach Roel Moors van de Giants. Vanavond wordt in de Scooore!League trouwens een volledig programma afgewerkt. Naast de Night of the Giants is het uitkijken naar Limburg United-Okapi Aalstar. De Limburgers kunnen mits winst naast de Ajuinen op de derde plaats komen. Op de laatste speeldag, komende zaterdag, zal dan pas duidelijk worden wie van Charleroi, Okapi Aalstar of Limburg United op de tweede, derde of vierde plaats eindigt. Belangrijk met het oog op de play-offs (start dinsdag 10 mei, kwartfinales). In de B-poule is er Bergen-Leuven Bears, Brussels-Pepinster Wolves en Kangoeroes Willebroek-Luik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten