dinsdag 10 mei 2016

BASKETBALL / NBB / FINALES KAMPIOENSCHAP NEDERLAND JEUGD & PROMOTIEDIVISIE / AANRADER: 'Negen landelijke finales tijdens NBB Finals 2016 in Zwolle

UPDATE Dag-1:

Round-up van de eerste dag van de NBB Finals 2016

14 mei 2016 10:23:00
De eerste dag van de NBB Finals 2016 in het Landstede Sportcentrum in Zwolle zit erop. Zaterdag 14 en zondag 15 mei worden in Zwolle negen finales van negen landelijke divisies gespeeld. Vandaag pakten Almonte (Vrouwen U18 Tweede Divisie), Solar systemen-Grasshoppers (Vrouwen U20 Eredivisie), De Groene Uilen (Vrouwen Promotiedivisie) en Lokomotief (Mannen Eerste Divisie) de titels. Morgen volgen nog vier finales.
Zaterdag 14 mei 2016
Finale Vrouwen U18 Tweede Divisie
Landslake Lions - Almonte 42-47

Na een gelijkopgaand eerste kwart (9-9) weet Landslake Lions halverwege het tweede kwart het eerste gaatje te slaan (19-13). Maar Almonte reageert op tijd, waardoor de stand bij de rust 23-20 is. Een 2-8 run in het vierde bezorgt  Almonte de eerste voorsprong (36-38), die het niet meer uit handen geeft. Landslake Lions moet forceren, maar de schoten willen niet meer vallen. Almonte speelt de wedstrijd professioneel uit en mede door een sterke wedstrijd van Annika van Heukelom (topscorer met 14 punten) wordt het 42-47. 
Finale Vrouwen U20 Eredivisie
Solar Systemen-Grasshoppers - Jolly Jumpers 68-66

Jolly Jumpers start sterk en sluit het eerste kwart af met een 9-16 voorsprong. In het tweede kwart komt Grasshoppers door een 9-4 run op 18-20. Vanaf dat moment is het een echte wedstrijd. Grasshoppers komt voor, maar het verschil blijft klein. Bij de rust is het 37-33. In de derde periode is het Grasshoppers dat sterk begint en uitloopt naar 45-36, maar halverwege het vierde kwart komt Jolly Jumpers weer langszij: 59-59. Vervolgens is het weer Grasshoppers dat vijf punten voorkomt en opnieuw maakt Jolly Jumpers gelijk. Met nog ongeveer een halve minuut te spelen staat het 66-66. De score van een sterk spelende Fleur Kuijt is uiteindelijk beslissend. De wedstrijd wordt na een enorm spannend slot gewonnen door Grasshoppers met 68-66. Fleur Kuijt en Noor Driessen zijn beiden goed voor 16 punten en 8 rebounds.
Finale Vrouwen Promotiedivisie
De Groene Uilen - EBV Baros 81-72.

De Groene Uilen schieten goed uit de startblokken en pakken meteen een voorsprong van zeven punten (9-2) na vijf minuten spelen. Die wordt zelfs uitgebreid tot elf punten (20-9) na de eerste tien minuten. In de loop van het tweede lukt het Baros dichter bij te komen. Maar minder dan twee punten verschil wordt het niet en bij rust is het gat weer acht punten: 38-30. In het begin van het derde kwart gebeurt er het tegenovergestelde van het eerste kwart. Baros start met een 2-9 run en komt weer terug tot twee punten. De Groene Uilen slaan echter weer terug en blijven aan de goede kant van de score. De slotfase wordt overheerst door rake vrije worpen van De Groene Uilen, dat de finale uiteindelijk met 81-72 wint.
Finale Mannen Eerste Divisie
BV Groningen - Lokomotief 64-69

De titel in de Mannen Eerste Divisie gaat naar Lokomotief uit Rijswijk.  BV Groningen kwam vroeg in de wedstrijd nog wel voor met 10-3, maar met een 0-8 run knokt Lokomotief zich terug in de wedstrijd en na het eerste kwart staat er een 17-23 Rijswijkse voorsrpong op het scorebord. BV Groningen begint het tweede kwart heel sterk en staat via een 22-9 kwartstand bij de rust met 39-32 voor. De teams bleven daarna dicht bij elkaar. Bij 62-64 komt het aan op koelbloedigheid op de vrijeworplijn. Dat doet Lokomotief het beste, waardoor het wint met 64-69. Uitblinker in de wedstrijd is Lars Jansen met 20 punten.
Finale Mannen Promotiedivisie
Binnenland - Red Giants 

Red Giants trad op zaterdag 14 mei voor het tweede achtereenvolgende jaar in de finale van de Mannen Promotiedivisie. Het team uit Meppel begon zwak aan de wedstrijd en keek al snel tegen een 7-0 achterstand aan. Red Giants weet het kwart nog redelijk positief af te sluiten met een stand van 25-19.
In het tweede kwart gaat het een steeds meer gelijk op. Binnenland komt zelfs op achterstand te staan. Yasalde Fernandes Paz Costa wist met een buzzerbeater de stand gelijk te trekken naar 39-39.

In het derde kwart ging het lang gelijk op, de driepunters vielen aan beide kanten goed. Het kwart werd afgesloten met 60-64. In het vierde kwart wist Jesper Jobse met een belangrijke driepunter het eerste gaatje te slaan (68-74) en deze werd niet meer uit handen gegeven. Einduitslag: 68-80 in het voordeel van Red Giants. Jesper Jobse sluit de wedstrijd als topscorer aan de kant van Red Giants af met 20 punten.
Klik hier voor Facebook & TwitterNBB-Persbericht:

Negen landelijke finales tijdens NBB Finals 2016 in ZwolleNieuwegein, dinsdag 10 mei 2016
Het Landstede Sportcentrum is komend weekeinde, zaterdag 14 en zondag 15 mei,  het decor van de NBB Finals 2016. In Zwolle worden verspreid over twee dagen de fnales van negen landelijke divisies afgewerkt. Voor de meeste competities stonden de afgelopen twee weken nog de Final Four-competities op het programma om de finalisten te bepalen.
In de Mannen Promotiedivisie staan de nummers één en twee uit de reguliere competitie tegenover elkaar. Binnenland liep in de eerste wedstrijd van de Final Four tegen een nederlaag met 29 punten verschil aan, maar maakte dat afgelopen zaterdag helemaal goed door met veertig punten te winnen van CobraNova. Tegenstander in de finale is Red Giants.
Bij de vrouwen kan Solar systemen-Grasshoppers VU20 de dubel pakken. De Katwijkse club won eerder dit seizoen al de NBB Beker (foto), wat ook geldt voor de Mannen U18 van Lokomotief. De Rijswijkse ploeg slaagde er afgelopen weekeinde in een verschil van zeventien punten weg te werken tegen UBALL.
Verder valt de finaleplaats van EBV Baros op in de Vrouwen Poromotiedivisie, aangezien Baros als de nummer vier uit het reguliere seizoen de nummer één wist te verslaan.
Het complete programma ziet er als volgt uit:
Zaterdag 14 mei 2016
11.00 uur:  Finale Vrouwen U18 Tweede Divisie: Landslake Lions - Almonte
13.30 uur:  Finale Vrouwen U20 Eredivisie: Solar Systemen-Grasshoppers - Jolly Jumpers
16.00 uur: Finale Vrouwen Promotiedivisie: De Groene Uilen - EBV Baros
18.30 uur: Finale Mannen Eerste Divisie: BV Groningen - Lokomotief
21.00 uur: Finale Mannen Promotiedivisie: Binnenland - Red Giants
Zondag 15 mei 2016
11.00 uur: Finale Mannen U16 Eredivisie: Apollo Amsterdam - SPM Shoeters Den Bosch
13.30 uur: Finale Mannen U14 Eredivisie: Den Helder Kings - Almere Pioneers
16.00 uur: Finale Mannen U18 Eredivisie: Lokomotief  - NBB Basketball Academy Zwolle
18.30 uur: Finale Mannen U20 Tweede Divisie: Apollo Amsterdam - The Black Eagles
Kaarten zijn alleen te koop aan de kassa. Volwassenen betalen vijf euro, de jeugd t/m twaalf jaar is maar drie euro voor een kaartje kwijt.
Volg de NBB Finals 2016 ook via de eventpagina op Facebook

1 opmerking:

  1. Lokomotief JONGENS U18 heeft afgelopen weekend 17 punten goedgemaakt tegen Basketbal Academie Limburg (BAL) en niet tegen UBALL

    BeantwoordenVerwijderen