woensdag 18 mei 2016

DBL PLAY-OFFS FINALS / LANDSTEDE ZWOLLE VS. DONAR GRONINGEN / PREVIEW: Interview Jesse Voorn


Wie weet dringt Jesse Voorn deze zomer ook door tot de laatste 12 man van Oranje Basket-ball...
Inmiddels zit G1 er al op, en Zwolle raakte meteen het Thuisvoordeel kwijt...

Maar als we de in de Halve Finale doorgebroken Jesse Voorn - ook in de eerste wedstrijd pakte hij aardig uit - moeten geloven dan staat ons nog heel wat te wachten, en waarom zouden we hem niet geloven?


Overgenomen van de:


Voorn kijkt uit naar ‘dogfight’ in finale: ‘Elke wedstrijd wordt het lelijker’

Voorn kijkt uit naar ‘dogfight’ in finale: ‘Elke wedstrijd wordt het lelijker’


(door Mark de Rooij)
ZWOLLE - Jessey Voorn werd al eens kampioen van Nederland met Amsterdam (in 2009) en met Groningen (in 2014), maar speelde nog niet eerder in zo’n hecht team als bij Landstede Basketbal, dat aan de vooravond staat van de tweede finale in de historie. “Dit team is specialer.”
Landstede wipte regerend landskampioen SPM Shoeters afgelopen week in de halve finales van de play-offs. Op dinsdag ging het nog mis in de vijfde wedstrijd van de ‘best of seven’. Den Bosch liep in het vierde kwart weg bij Zwolle en won met 64-74. Op donderdag benutte Landstede zijn tweede wedstrijdpunt wel. In de Maaspoort werd het 55-75. “We speelden dinsdag niet zoals we altijd speelden. Met de kop vooruit, hard gaan. Dat misten we een beetje in het vierde kwart. Den Bosch had dat toen wel. Dat was een goede les. En dat hebben we heel goed opgepakt.”
Op donderdag richtte Landstede zich volgens Voorn (26) weer op datgene waar de ploeg goed in is. “Wij zijn vanaf ‘de pre-season’ een team geweest dat altijd hard knokt, voor elkaar werkt, verdedigend en aanvallend, waardoor we moeilijk te lezen zijn. Als wij een slechte wedstrijd spelen, dan zorgen we nog wel dat we goed verdedigen waardoor het een lage score blijft. Dat is ons spel. Dat heeft ons tot de finale gebracht.”
In die finale treft Landstede het Groningse Donar, de ploeg waar Voorn speelde voordat hij een half jaar in Spanje acteerde. Hij verwacht dat het Zwolse thuisvoordeel meer gaat meespelen dan tegen Den Bosch. “Vooral omdat we tegen Donar spelen. Zij spelen in een ‘gym’ waar elke wedstrijd gerust 4500 man zitten. Dat zijn pittige wedstrijden. Dus we moeten zorgen dat we alle wedstrijden thuis winnen. Als we dat doen, zijn we kampioen. “
Verwacht volgens Voorn, bij Landstede degene met de meeste play-offs-ervaring, geen feilloos basketbal omdat de twee beste ploegen van Nederland tegenover elkaar staan. “Ik heb elk seizoen dat ik in Nederland speelde de play-offs gehaald. Ik weet hoe kantje kantje het kan zijn. Elke wedstrijd wordt het moeilijker, elke wedstrijd wordt het lelijker. Het is een ‘dogfight’. Die ervaring moet ik meenemen”, aldus Voorn, die nu een meer dragende rol heeft dan in zijn tijd in Amsterdam (2007-2011) en Groningen (2011-2014).
“In Amsterdam was het meer een team met sterspelers. Bij Donar was het ook een team met grote kwaliteiten dat goed voor elkaar werkte, maar dit team is specialer”, zegt Voorn desgevraagd. “De gunfactor is heel hoog. Ik denk dat dat ons heel speciaal maakt.” Volgens Voorn een kwestie van persoonlijkheden die bij elkaar passen. “Het heeft niet lang geduurd voordat we een team waren. Er zitten geen ego’s tussen.”

Originele bericht van de Swollenaer --- Hier ---


Geen opmerkingen:

Een reactie posten