dinsdag 6 december 2016

ACTIE GOEDE DOELEN / AVAAZ / DE WITTE HELMEN HELDEN VAN ALEPPO: 73.530 mensenlevens werden tot nu toe door de Witte Helmen gered

We hebben 1 miljoen opgehaald in één weekend -- laten we dit bedrag verdubbelen!!
--------------

Beste vrienden,

Volgens de VN verandert Aleppo in rap tempo in ‘één grote begraafplaats’ en dreigen de inwoners ‘weggevaagd’ te worden. Niet een van onze overheden is in Aleppo om mensenlevens te redden, maar een groep bijzondere Syriërs doet dat wel: de Witte Helmen.

73.530 mensenlevens werden tot nu toe door de Witte Helmen gered; na een bombardement spoeden ze zich naar het getroffen gebied en halen mensen onder het puin vandaan.

Wat deze Witte Helmen zo bijzonder maakt is dat het gewone mensen zijn -- bakkers, leraren, kleermakers -- die niet langer wilden toekijken. Hun moed werd beloond met een nominatie voor de Nobelprijs voor de Vrede, en het bijbehorende geldbedrag van €1 miljoen. Dit prijzengeld is belangrijk voor de financiering van hun werk, maar... ze kregen de prijs niet!

Vergeet die Nobelprijs -- onze gemeenschap is groot en krachtig genoeg om de Witte Helmen de erkenning te geven die ze verdienen en de financiële middelen aan te reiken die ze zo hard nodig hebben.

Avaaz geeft 100% van het gedoneerde geld aan de Witte Helmen -- doe mee en geef deze helden, en hun noodlijdende land, weer hoop:


De heldendaden van de Witte Helmen worden regelmatig beantwoord met bommen -- Russische en Syrische vliegtuigen bombarderen eerst burgers en vliegen daarna nog eens over om reddingswerkers te treffen.

Dit is onderdeel van een veel groter horrorverhaal dat Syrië al bijna zes jaar in haar greep houdt en aan 470.000 mensen het leven heeft gekost. Het is de grootste smet op het bewustzijn van onze generatie.

En terwijl het conflict alleen maar verder escaleert, doen de Witte Helmen werk dat niemand anders kan of wil doen. Terwijl de wereld toekijkt en de controle over het conflict verliest, staan deze helden op. Maar ze hebben nauwelijks middelen om hun werk voort te kunnen zetten.

Als genoeg Avaaz-leden een paar euro's inleggen kunnen wij nieuwe apparatuur kopen, om wat bij bombardementen verloren is gegaan te vervangen. We kunnen gereedschap kopen waarmee de puinbrokken waar burgers onder begraven liggen verwijderd kunnen worden en kunnen wij medische hulp voor gewonden financieren. Vergeet de Nobelprijs, geef de Witte Helmen de Burgerprijs voor de Vrede -- doe mee:


De witte helmen zijn geen onderdeel van een hulporganisatie en kunnen alle steun goed gebruiken. Zij doen waar de rest van de wereld maar niet in lijkt te slagen -- ze bieden hoop aan miljoenen Syriërs. Onze gemeenschap kan zich bij hen aansluiten en zich blijven inzetten voor vrede en veiligheid in Syrië.

Een hoopvolle groet,

Danny, Ricken, Mais, Alice, Spyro, Nataliya, Nick en de rest van het Avaaz-team

MEER INFORMATIE

Witte helmen redden levens in de puinhopen van Syrië (NRC)
https://www.nrc.nl/nieuws/2016/10/05/witte-helmen-redden-levens-in-de-puinhopen-van-syrie-4657827-a1525071

Vrijwilligers Syrische Witte Helmen sterft in Darraa (Metro)
http://www.metronieuws.nl/nieuws/buitenland/2016/10/vrijwilliger-syrische-witte-helmen-sterft-in-daraa

IN HET ENGELS

Syria's White Helmets Nominated for Nobel Peace Prize (Al Jazeera)
http://www.aljazeera.com/indepth/features/2016/08/syria-white-helmets-nominated-nobel-peace-prize-160817161037355.html

How the White Helmets of Syria Are Being Hunted in a Devastated Aleppo (Time)
http://www.aljazeera.com/indepth/features/2016/08/syria-white-helmets-nominated-nobel-peace-prize-160817161037355.html 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten