zondag 18 december 2016

ANALYSE SCHRIJVER / GEVECHT BADR VS. RICO / NRC: Mohammed Benzakour - 'Waar het gevecht tussen Badr en Rico echt over ging'

Afbeelding van: Mixfight.com
CITAAT('Waar het gevecht tussen Badr en Rico echt over ging', Mohammed Benzakour, NRC.nl, 16-12-2016)
 was bij het gevecht tussen Badr Hari en Rico Verhoeven en zag vooral een botsing tussen Marokkaanse Nederlanders en witte Nederlanders. „Badr moet de zucht naar revanche bevredigen.”
...Terwijl pal achter de Arena de Weihnachtsmarkt in volle gang was (lieflijke kerstliedjes uit lieflijke Bratwurst-stalletjes) stoomde binnen een kolkende massa zich klaar voor een bloedige veldslag. Het stadion was tot de nok toe gepropt; van de twaalfduizend kaarten waren er tienduizend voor fans uit Nederland. Badr-petjes, Badr-shirts, Badr-buttons, I-love-Badr-tattoos. Op de trappen naast de hoofdingang hielden jongemannen wanhopig een karton omhoog: ‘I pay double price for ticket!’ Om mij heen klonk meer Nederlands dan Duits. De fans bleken voornamelijk afkomstig uit Amsterdam-West, Rotterdam-Zuid en het Vlaamse Borgerhout. Hier en daar opstootjes met Rico-fans met kaalgeschoren koppen en bolstaande speed-ogen.

Het hele NRC-artikel van Mohammed Benzakour lees je --- Hier ---


Geen opmerkingen:

Een reactie posten