woensdag 28 december 2016

DBL TOEKOMST / NIEUWS / DEN HELDER: 'Beoogd resultaat Crowdfunding Den Helder Suns behaald


Bericht overgenomen van 'denhelderactueel.nl', originele bericht   ---  Hier  ---

Beoogd resultaat Den Helder Suns behaald


Den Helder – Het eerste streefbedrag van de crowdfundingactie van de nieuw beoogde basketbalorganisatie Den Helder Suns is behaald bij de grens van €7500,- Daarmee stopt de crowdfunding overigens niet, deze loopt nog veertig dagen door.
De werkgroep Den Helder Suns is trots op het tot nu toe behaalde succes: “Dit is voor ons een enorme motivatie om vol gas door te gaan op de weg die we zijn ingeslagen. Nu de eerste mijlpaal is overschreden, wil dat niet zeggen dat we het nu op z’n beloop laten”, zegt James Meijer. “Hoe meer basis, hoe beter. Daardoor gaan wij alleen maar sterker in onze schoenen staan”
Wat kunnen jullie met 7500 euro? Daar kan je toch geen basketbalteam mee opzetten? Meijer: “Het gaat om het gebaar van de mensen, de steun en daarmee het draagvlak om aan te kloppen bij het bedrijfsleven. Daarbij loopt de teller nog steeds op. En mocht het niet doorgaan, dan krijgt iedereen zijn geld terug. Ook nu de doelstelling is gehaald.”
Bedrijfsleven
Dus de volgende stap het bedrijfsleven? ”Ja, met deze positieve signalen gaan wij de komende drie maanden volop aan de slag op de nodige steun bij ondernemers in Den Helder en de regio te krijgen” Ook in de regio? “Ja, ook regio Hollands Kroon, Schagen et cetera. We hebben een aantal contactpersonen en hopen dat die ondernemers warm kunnen maken voor het Helderse basketbalavontuur. Het blijft echter moeilijk te zeggen of men hier warm voor te krijgen is.”
De Helderse basketbalgeschiedenis staat er de laatste jaren niet rooskleurig op. Is iedereen hierdoor niet nogal sceptisch. “Het tegendeel is waar”, zegt Meijer. “Uiteraard staan wij los van het verleden en krijgen zelf weinig negatieve reacties. Er is pas een bedrijf die heeft aangegeven even geen trek te hebben in verbondenheid met het basketbal in Den Helder. In deze vinden we dat wel begrijpelijk, zij waren nauw betrokken bij de Kings. Aan de andere kant werden we onlangs op eigen initiatief benaderd door een Helderse ondernemer die absoluut iets wilde betekenen voor het basketbal. Daarbij wil ik ook even Druktemaker media noemen, die ons volledig ondersteunt. Er is dus wel degelijk draagkracht!”
Seizoen 2017-2018
Is er al iets te zeggen over de invulling van het seizoen? “We hebben binnenkort een afspraak met de Dutch Basketball League (DBL) om even te kijken hoe ver iedereen is.” Iedereen? “Ja, er zijn meerdere partijen die van plan zijn terug te komen of te acteren op het hoogste niveau. Zes of zeven kandidaten, waarvan er twee volgende seizoen al toe willen treden. Het zou fijn zijn als de competitie wat meer body kreeg.”
En het team van de Suns, hoe gaat dat eruitzien? “We hebben ongelofelijk veel talent bij de jeugd lopen en die willen wij absoluut een kans geven. Die jeugd verdient een platform, natuurlijk aangevuld met enkele ervaren spelers. We hebben wat spelers in de competitie spelen die een Helderse achtergrond of opleiding hebben. We willen graag herkenbaar voor Den Helder en de regio zijn. Verbondenheid. En denk bij het team niet aan dure Amerikanen. Geld dat er niet is, gaan we ook niet gebruiken!”


Geen opmerkingen:

Een reactie posten