vrijdag 30 december 2016

POLITIEK / BRIEF EMILE ROEMER SP: '2017'


Beste Aart,
2017 staat op het punt van beginnen. Als trouwe lezer van mijn nieuwsbrief zal u niet ontgaan zijn dat 2017 een belangrijk jaar wordt. U mag weer naar de stembus. En de vraag die voorligt is duidelijk. Wilt u na zes jaar Rutte nog een kabinet onder zijn leiding, of wilt u echte verandering? Wilt u weer wat te zeggen hebben over zorg, openbaar vervoer, onderwijs en uw werkplek? Of gelooft u dat de marktwetten van vraag en aanbod alles vanzelf regelen?

In verkiezingstijd worden deze gesprekken weer overal gevoerd, bij de koffieautomaat op het werk, in de voetbalkantine en aan de keukentafel thuis. Op al die plekken merkt u dan wel wie het met u eens is en wie niet. Wie sympathiseert met onze partij. En misschien weleens lid zou willen worden.

En dat is hard nodig. Wij gaan de strijd aan. Voor echte verandering, voor de menselijke maat en voor zeggenschap over onze leefomgeving. Tegen groeiende tweedeling, tegen het doorgeslagen marktdenken en tegen een elite die mijlenver afstaat van de realiteit van grote delen van Nederland. En voor die strijd hebben we niet alleen uw hulp nodig, maar ook die van uw partner, kind, buurvrouw, collega of fitnesstrainer.

Dus spreekt u nu de komende tijd iemand die SP-sympathisant is, bied hem of haar dan eens wat lekkers aan. Wij zorgen ervoor dat het bij uw tante, sportmaatje of buurman terecht komt. Twee heerlijke bonbons met ons mooie tomatenlogo erop. En dan gaan wij diegene ook nog eens vragen of hij of zij niet onderdeel wil worden van onze beweging.

Wie weet kunt u dan in februari wel met uw goede vriend, partner of teamgenoot campagne voeren voor een knallende verkiezingsuitslag. Dat is toch mooi?

Voor nu wens ik u fantastische dagen samen met degenen die u lief zijn. Ik hoop u snel te zien.  
Met strijdbare groet,
Emile Roemer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten