vrijdag 9 december 2016

DE TOEKOMST VAN 3FM RADIO / MUZIEK: Andere Programmering en Accenten, en Domien Verschuuren als nieuw Boegbeeld en Opvolgen van Giel Beelen

Ik ben natuurlijk -zeker vergeleken met veel van de mensen die weleens een basketballstukje dat ik deel of schrijf meepikken- een relatief ouwe lul...maar toch is -wat nu is- 3FM min of meer de Radiozender waarmee ik opgroeide, en nu luister ik er -i.i.g. in de auto en in speciale periodes -zoals Serious Request- nog regelmatig naar, en ook de Festivals en Websites wil ik no weleens opzoeken. Uiteindelijk gaat het vooral om de Muziek, en ik vind veel muziek de moeite waard, ook muziek voor de (veel) jongeren, en zeker 3FM-muziek...

Een paar jaar geleden werd 3FM aangemerkt als 'het Sterkste Merk van de NPO', en nu schijnt de Zender in een crisis te zitten...tenminste dat is wat links en rechts opvang. Van 10% 'marktaandeel' gezakt tot 7%, dan is het vandaag de dag 'Crisis'...

Nou ja...Komt Wel Goed..!

Hieronder een Post van 3FM die actueel is, en ook een Functie heeft (rebelleren tegen de gevestigde orde), daaronder het bericht waarin de Nieuwe Koers en Mensen van het Merk 3FM uit de doeken worden gedaan...o.a. de vervanger van Giel Beelen in het Ochtend-Spitsuur - Domien Verschuuren.


Vant: "Donald Trump being empowered is really scary"

Ze stonden afgelopen jaar bovenaan de 3FM Live List. Vant was dé band die je live moest gaan zien. Niet alleen omdat ze enorme goede nummers hebben, maar ook omdat hun songs verder gaan dan muziek alleen. Ze willen openheid en meer dialoog creëeren over politieke onderwerpen die jou en mij aangaan. 

Bij Domien in de studio

Vanochtend was de band live te gast bij Domien in de studio van 3FM. Om het nieuws te brengen dat ze volgende week vrijdag (16 december) op 3voor12 Song van het Jaar Festival staan, maar ook om het te hebben over protestoptredens en het album dat in februari uitkomt.

Donald Trump

Vant speelde in november een reeks aan protestoptredens, waarbij aan het eind ook nog eens bekend werd dat Donald Trump de Amerikaanse presidentsverkiezingen had gewonnen. Iets waar zanger Mattie Vank zich grote zorgen over maakt.
"Donald Trump being empowered is really scary." - Mattie Vank
Domien vraagt dan ook of er op het nieuwe album nummers over 'm zijn geschreven. Dat nog niet, maar dat gaat op album nummer twee zeker gebeuren. "We'll tackle that issue on the second record! In 2019, but hopefully he's dead by then." Keiharde woorden!

Protestsongs

De mannen vinden het vooral erg belangrijk om het gesprek te starten over politieke issues en wereldproblematiek. Tegenwoordig wordt er vooral via social media met elkaar gediscussieerd. Iets wat niet oké is volgens de band. We moeten het er écht met elkaar over hebben. In de échte wereld!
"We want to bring conversations back into the real world" - Mattie Vant

Bier en tieten!

Gelukkig was er naast alle serieuze onderwerpen ook ruimte voor muziek en een spelletje en kwamen we erachter dat Vant groot fan is van het 'Bier en Tieten'-lied. Dikke kans dat als je de band binnenkort nog gaat zien in Nederland ze hem ergens tussendoor inzetten! "BIER EN TIETEN, LA LA LA LA LA!"

7 november 2016

Dit is de nieuwe programmering van 3FM

Eindelijk mogen we het hardop zeggen: dit is de nieuwe programmering van NPO 3FM.


Vanaf maandag 14 november gaat 3FM van start met een vernieuwde programmering en een vernieuwd muziekbeleid. De focus in de programmering en het muziekbeleid ligt op jong en nieuw talent. Van podcasts, vlogs, social content tot radioprogramma's: een mix van nieuwe en vertrouwde 3FM-gezichten laten altijd, overal en via alle devices de beste nieuwe muziek uit alle genres horen, zien en ervaren. De zender zet hiermee de eerste grote stappen naar een volwaardig jongerenmerk.

Nieuwe programmering: maandag tot en met vrijdag
In de nieuwe programmering stroomt veel jong talent uit de eigen opleiding door en verschuiven bekende dj's naar nieuwe plekken. Vanaf aanstaande maandag staan luisteraars op werkdagen van 06.00 tot 09.00 uur op met Domien Verschuuren (BNN-VARA). Ook de lunch smaakt anders. Het duo Ramon Verkoeijen en Mark van der Molen maakt tussen 12:00 en 14:00 uur een nieuw programma, gevolgd door Wijnand Speelman tussen 14:00 en 16:00 uur. het nieuwe avondprogramma van Sander Hoogendoorn vormt vanaf 18:00 de hartslag van de vroege avond.

(alle 3FM-dj's bij elkaar)

Nieuwe programmering weekend
In het weekend bezorgt Angelique Houtveen met een nieuwe muzikaal programma de 3FM-luisteraars het ideale zaterdag- en zondagochtendgevoel. De vrijdag-, zaterdag- en zondagavond van 3FM is voortaan hét podium voor nieuw talent in Giels nieuwe programma On Stage: een radioprogramma én online platform in één, aanwezig op de festivals en bij concerten. Saskia Weerstand en Olivier Bakker gaan samen een programma maken op zaterdag en zondag van 22:00 tot 00:00, waarin ze samen met luisteraars op ontdekkingsreis gaan. Met YouTuber Kaj van der Ree gaat 3FM een nieuw avontuur aan in de nacht van zaterdag op zondag.

Dit is de nieuwe programmering:Zendermanager Basyl de Groot is trots op het nieuwe 3FM-team: "Deze club staat voor het nieuwe 3FM: jong, avontuurlijk, authentiek en open-minded. We staan voor nieuw talent, zowel op zender als daarbuiten. Het zit in ons DNA. We brengen de beste nieuwe muziek, we inspireren en laten ons inspireren door onze luisteraars, kijkers en volgers. Samen met hen zijn we op alle vlakken de wereld aan het ontdekken. Veel 3FM-dj's zitten daar zelf ook middenin, spreken dezelfde taal en gaan samen het avontuur aan."

3FM is meer dan radio alleen
Op alle platformen brengt 3FM de beste muziek uit alle genres die er voor jongeren toe doen. 3FM is hét jongerenmerk dat op festivals, concerten en online constant op zoek is naar nieuw talent, nieuwe muziek en avontuur. Basyl: "Jongeren hebben de wereld in hun broekzak en onder hun vingers. Alle muziek is met één swipe toegankelijk. 3FM speelt daarom meer dan ooit een essentiële rol als gids. We maken alle keuzes vanuit onze liefde voor muziek. De focus ligt op de muziek van nu én de muziek die nog komen gaat. We zijn er als het gaat om het ontdekken van nieuwe muziek, nieuw talent en het delen van nieuwe ervaringen. Elke dag. Overal."

Welke muziek dat is? Check onze Spotify-playlist met nieuwe muziek:

i

Volg 3FM
>> Snapchat (NPO3FM)
>> Instagram
>> YouTube
>> Spotify
>> Facebook
>> Twitter

Ook de Volkskrant schrijft over dit onderwerp   ---  Hier  ---

Trouwens ook over de aanpassing van het salaris van 'Giel'   ---  Hier  ---


Geen opmerkingen:

Een reactie posten