donderdag 23 maart 2017

ORANJE BASKETBALL / ZOMER 2017 / : Programma Krijgt Vorm; Eerste Twee Wedstrijden Bekend - 8+9 Juli Uit tegen Bulgarije

Orange Lions openen in Bulgarije

NOORDWIJKERHOUT, 22 maart 2017 - In de aanloop naar de cruciale pre-WK-kwalificatiewedstrijden tegen Oostenrijk en Albanië start het Nederlands team de wedstrijdenserie van de oefencampagne in Bulgarije. Op 8 en 9 juli wordt er gespeeld tegen Bulgarije.

De twee duels vormen het sluitstuk van de eerste trainingsweek van de Orange Lions. Eerder was al bekend gemaakt dat Nederland van 20 tot en met 22 juli in Skopje zal deelnemen aan een vierlandentoernooi met Macedonië, Portugal en Bosnië & Herzegovina.

Het Nederlands team heeft een positieve winst-verlies-balans tegen de Bulgaren. Beide teams troffen elkaar tot nog toe 31 keer. 17 keer was de winst voor Nederland.

In Bulgarije won Oranje nog maar één keer. Dat was op 10 augustus 2014 in het kader van de EK-kwalificatie. In Samokov werd destijds door de mannen van Toon van Helfteren met 62-53 gewonnen. De vijf voorgaande duels op Bulgaars grondgebied werden alle vijf verloren.

Het programma van de Orange Lions krijgt nu steeds meer vorm, waarbij opvalt dat Oranje door aansprekende landen als een goede tegenstander wordt beschouwd. Hoofdcoach Toon van Helfteren werkt in eerste instantie toe naar de cruciale pre-WK-kwalificatie in augustus. Op 9 augustus en op 16 augustus speelt Nederland zijn thuiswedstrijden tegen respectievelijk Albanië en Oostenrijk.

Oranje moet in de poule van drie bij de bovenste twee eindigen om zich te kwalificeren voor de eerste ronde van de WK-kwalificatie, die voor november 2017 op de agenda staat.

Bericht overgenomen van de DBL-site, originele artikel   ---  Hier  ---

Geen opmerkingen:

Een reactie posten