vrijdag 3 maart 2017

WHAT'S NEXT WITH TRUMP / BERNIE VS. TRUMP / POLITIEK USA: 'Geen Cabaret', Wel een '(Schaduw-) State of the Union' en 'Volgende Trump Minister in de Problemen!'

Trump maakte bekend dit jaar -juist nu hij eindelijk President is- voor het eerst in jaren nu eens niet het cabareteske 'Correspondent's Diner' bij te wonen...niet zo vreemd; de eerste keer dat Trump mij aan het lachen kreeg kan ik me niet herinneren, het zou dus een trieste bedoening worden...

Hij hield wel zijn eerste 'State of the Union', nou dat was al bijna een succes -volgens diverse bronnen- omdat zijn speech nu eens niet volkomen van de rails vloog, nogal relatief succes dus.
Hieronder de reactie van de man die beter president had kunnen worden, ware het niet dat de partij waarbij hij voor de nominatie streed het nodig vond het met leugen en bedrog te elimineren...
Er gaat geen week voorbij of 'The Bern' maakt wel ergens (veel) indruk met wat hij te zeggen heeft, en daarmee wordt hij dus een soort van 'Schaduw President', ook alweer een unicum!

Wordt vervolgd...


Bernie Sanders' BRILLIANT Response To Trump's Speech To Congress

28.980


*

Ondertussen...

Trump's tempo van benoemingen van vrienden op belangrijke politieke posten kan maar ternauwernood het tempo bijhouden waarin diezelfde vrienden weer in de problemen komen en tot aftreden worden genoodzaakt... Dat schiet lekker op!

Deze keer is het de top-jurist van het land die zich -natuurlijk in overleg met Trump, of zelfs in zijn opdracht- niet aan de wet blijkt te hebben gehouden. Trump zegt dan wel 'totaal achter zijn man op Justitie te staan...', maar ja; dat betekent bij 'the donald' nu eens wel hetzelfde als wat het in de politiek meestal betekent -bijvoorbeeld bij onze eigen markje flutte rutte- het betekent dat je kop eraf gaat...

Who's next?

Het onderstaande artikeltje is van  AD.nl, het origineel en nog veel meer vind je   ---  Hier  ---


 Ik heb de meest flatteuze foto genomen die ik kon vinden, toch zie ik een oude, aftandse man, die....President Donald Trump tijdens een bezoek vandaag aan het vliegdekschp PCU Gerald R. Ford
President Donald Trump tijdens een bezoek vandaag aan het vliegdekschp PCU Gerald R. Ford © AFP

Trump staat volledig achter bekritiseerde minister van Justitie

President Trump staat vierkant achter zijn bekritiseerde minister van Justitie Jeff Sessions. Hij zei vandaag ,,totaal vertrouwen" in hem te hebben.

Sessions ligt onder toenemend vuur vanwege zijn vermeende contacten met de Russische ambassadeur in Washington tijdens de verkiezingscampagne van Trump. Nancy Pelosi, de leider van de Democraten in het Huis van Afgevaardigden, eiste het ontslag van de minister met de woorden: ,,Alles anders dan aftreden is onaanvaardbaar."
The Washington Post onthulde dat Sessions tijdens de campagne van Trump gesprekken voerde met de ambassadeur en hierover zou hebben gelogen tegen de commissie die zijn voordracht als minister beoordeelde.
Ook binnen de Republikeinse partij is er kritiek op de bewindsman. De leider in het Huis van Afgevaardigden, Kevin McCarthy, riep hem op zich niet verder te bemoeien met het onderzoek naar de vermeende Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen, hetgeen wel zijn verantwoordelijkheid als minister is.
Sessions ontkent de aantijgingen: ,,Ik heb nooit met Russische diplomaten gesproken over campagnezaken. Het is een valse beschuldiging." Trump zei die verklaring te geloven.
Twee weken geleden kostte het contact met de Russen de Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur Michael Flynn de kop. Hij raakte in opspraak omdat hij de Amerikaanse sancties tegen Moskou zou hebben besproken met de Russische ambassadeur in de VS nog voordat Trump daadwerkelijk president was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten