donderdag 16 maart 2017

TOEKOMST / MORGAN SIETSE STILMA / MU16 MALAGA: Nederland, Spanje of Italië?

MORGAN SIETSE STILMA speelt voor Malaga

Overgenomen van de site van Oranje Basketball ( originele bericht en nog veel meer:   ---  Hier  --- ):

WIE IS MORGAN SIETSE STILMA EN VOOR WELK LAND GAAT HIJ SPELEN?

Morgan Sietse Stilma is een 16-jarige Nederlandse power-forward. Hij komt uit voor het juniorenteam van de Spaanse topploeg Unicaja Malaga (ACB). Daarnaast speelt hij voor het satellietteam Unicaja Rincon dat uitkomt in de EBA. Morgan Stilma geldt op het Iberisch schiereiland als een groot talent.
De Spaanse basketballbond heeft zijn oog op hem laten vallen en wil proberen Stilma te naturaliseren, zodat hij kan uitkomen voor de Spaanse onder 18-selectie. Volgens coach Wierd Goedee zou de NBB ook met Stilma in contact gaan treden. Maar waar twee honden vechten…: ook Italië zou – volgens niet bevestigde geruchten – belangstelling hebben.
Stilma woont met zijn Nederlandse vader Peter Stilma en zijn Italiaanse moeder Mascia Colombo in het Spaanse Fuengirola. Ondanks dat hij zijn hele leven al in Spanje woont, heeft hij nog wel de Nederlandse nationaliteit.
De 2.02 lange Stilma traint al regelmatig mee met het eerste team en wordt gezien als één van de grote, aanstormende talenten bij Unicaja Malaga. Hoofdcoach Joan Plaza is heel tevreden over zijn ontwikkeling. Stilma is een stevige maar wel atletische speler met goede handen en een hoge basketballintelligentie. De verwachting is dat hij volgend seizoen zou kunnen worden uitgeleend aan een LEB Oro-team.
Met het juniorenteam van Unicaja Malaga nam Morgan Stilma al deel aan het prestigieuze Euroleague Adidas Next Generation Tournament in Coin. Hij bereikte met zijn team de halve finale waarin Real Madrid te sterk was. In vier wedstrijden kwam Stilma tot een gemiddelde van 11.8 punten,5.5 rebounds en 1 stea in 28 minuten.
In de EBA speelt hij bij Unicaja Rincon. Daar was Stilma direct één van de betere spelers in het team. In de EBA league speelde hij tot nu toe 15 wedstrijden en kwam tot gemiddeld 9.7 punten,4.3 rebounds en 1 assist in 22 minuten.
Welke keuze Stilma gaat maken, is nog niet bekend maar het zou voor het Nederlandse basketball jammer zijn wanneer dit talent verloren zou gaan.

Overgenomen van Oranje Basketball, en met dank aan:

Wie is Morgan Sietse Stilma en voor welk land gaat hij spelen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten