dinsdag 25 september 2018

HEY, LEES LEON'S COLUMN OVER DONAR VS. FRIBOURG(SWI)!

Donar op weg naar Champions League, volgende halte Zwitserland. @Donar_Official @BasketballCL

Voor mij is Donar favoriet in het tweeluik met Fribourg Olympic. Tegelijk concludeer ik dat het niet makkelijk gaat worden.

Eerst even wat feitjes.

Fribourg won vorig seizoen de triple in Zwitserland en is in totaal 17 keer kampioen geworden. De ploeg speelde tien jaar geen Europees basketbal omdat er geen geld was. De ploeg heeft nu een begroting van ongeveer 1,1 miljoen euro en los daarvan een Europees budget van 200.000 euro. De begroting van Donar is 1,8 miljoen euro.

De Zwitsers versloegen in de eerste kwalificatieronde het Russische Saratov en dat mag gerust als een daverende stunt omschreven worden. Saratov was vorig seizoen de nummer vijf van Rusland. In Fribourg werd het 89-89, in Saratov 76-78.

Dragende krachten bij Fribourg zijn Dusan Mladjan en Babacar Touré. Senegalees Touré (32) is een beest onder het bord en de in Servië geboren Zwitser Mlajdan (31) is een ervaren schutter.

Hoewel Mladjan (24p) en Touré (23p, 12r, 4a, 5to, eff 35) in de thuiswedstrijd tegen de Russen erg belangrijk waren, was het juist het Zwitserse teamspel (vijf spelers in dubbele cijfers) dat in Saratov het verschil maakte tegen een groep bijeengeraapte Amerikanen (zeven stuks).

Fribourg heeft een best ervaren selectie met veel Zwitsers. Hun coach Aleksic laat zijn ploeg agressief verdedigen en tempo maken. De ploeg oogt in balans en scoort relatief veel inside.

Er spelen drie Amerikanen, Justin Robertson en de 34-jarige Chad Timberlake vormen het ervaren backcourt. Andre Williamson, start niet, maar is samen met Touré wel een tandem onder het bord (in Saratov samen goed voor 25 rebounds).

NEDERLAND VS ZWITSERLAND
De verhoudingen tussen landenteams zeggen niet alles....................
...........
....

Lees de complete Preview van Leon Kersten  op zijn Blog    ---  Hier  ---  daarin o.a. ook een -voor mij althans- nieuwtje over de Finaciële Premie die gloort voor Donar...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten