zondag 23 september 2018

SHARTIE AART DEKKER / RETIREMENT-GAME KEES AKERBOOM JR. VAN HET BOSSCHE BASKETBALL - Zondag 23 September 13h45h Maaspoort, Den Bosch - Aansluitend: New Heroes - ZZ Leiden / NEW HEROES BASKETBALL FANDAG / GRATIS TOEGANG /

Kees Akerboom Jr. zoals Iedereen die het Basketball in Nederland(i.h.a.) een Goed Hart Toedraagt Hem Direct Herkent; de Pure Schutter Die -eenmaal goed in stelling gebracht- Dodelijk Is (Foto: New Heroes Den Bosch)

SHARTIE AART DEKKER:

Kees Akerboom Jr. is (voor mij) een Grootheid in het Nederlandse Basketball en Verdient bij zijn Afscheid alle Respect van alle Echte Nederlandse Basketball Liefhebbers (niet alleen die uit Den Bosch e.o.)!

Ik ken Kees Jr. zoals vele duizenden Basketballliefhebbers in Nederland hem in de loop der jaren hebben leren kennen; een speler die al heel lang in het kleine Nederlandse Basketball-wereldje actief is op het hoogste niveau, altijd bij Topclubs, en bijna altijd present als Oranje Basketball weer eens moest spelen.

Van (heel) dichtbij ken ik hem ook van zijn vroege jaren als Orange Lion/International. En daar heb ik niet alleen nog meer Respect voor de speler Kees Akerboom Jr. gekregen; want Kees was niet alleen een buitengewoon goede Schutter, Kees was ook gewoon heel lang een van 'Onze' Beste Spelers, gewoon een hele goede speler, die natuurlijk het 'Akerboom Schottalent' in zijn genen had -maar denk niet dat dat betekende dat hij er niet heel hard voor moest werken om die Goede Schutter te kunnen zijn!- maar ook een heel goede All Round Basketballer, die helaas niet die Andere Akerboom-genen erbij had gekregen -een heel goed, sterk en atletisch lijf zoals zijn vader en broer dat wel meegekregen hadden- en dat betekende dat Kees Jr. zichzelf de pestpokken moest werken om op al die andere terreinen ook een nuttige tot Goede Spelers te kunnen zijn. Daarvoor kreeg hij -is tenminste altijd mijn indruk geweest- niet het volle Respect dan hij verdiende, buiten Den Bosch waarschijnlijk nog een beetje minder dan in het Bossche... Ik vermoed ook dat dat harde werken en fysiek incasseren de laatste paar seizoenen extra hun tol hebben geëist, waardoor het afscheid van de Professionele Basketballer Akerboom Jr. niet echt onverwacht kwam, maar toch ook wel weer snel. En dat is jammer, niet in het minst voor de vele Jonge Talenten waar er tenminste een paar nog heel veel hadden kunnen opsteken van een jaartje (meer) een oude rot in hun team hebben als Kees er nog wel een jaartje (of meer) aan zou hebben vastgeknoopt. Maar misschien -dat hoop ik tenminste, en dat zal ik hem vandaag ook vragen in een Interview- dat we hem toch over niet al te lange tijd weer in een andere rol terug gaan zien op de velden..?

Eens te meer -dat aspect; misschien wel het waardevolst van alles- omdat Kees Akerboom Junior niet 'alleen maar' een hele Goede en voor het Nederlandse Basketball gedurende meer dan een decennium Zeer Waardevolle Speler is geweest, was de Persoon die hij is en volgens mij altijd geweest is, en dus ook de rest van zijn leven wel zal blijven; Kees is gewoon een Gouden Gozer om erbij te hebben, in welke rol dan ook. Niet voor niets bestaat de Banner van mijn Blog al jarenlang een foto van de
wedstrijd Nederland-Letland, waar hij, Arvin Slagter en Henk Norel in Actie staan, en heel klein en vaag op de achter-grond mijn hoofd achter de Perstafel. In mijn ogen zouden het Nederlandse Basketball in het algemeen, en de Orange Lions in het bijzonder, niet staan waar ze vandaag staan zonder in ieder geval deze drie (waarmee ik niets negatiefs wil zeggen over al die anderen die het Nationale Oranje Mannen Basketball Team eerst hebben helpen redden, en vervolgens op een duidelijk hoger plan -met kans op meer- hebben getild). Ik ben er zelfs van overtuigd dat als er ook maar eentje van deze drie niet bij zou zijn geweest, dat de kans dat er nu nauwelijks sprake zou zijn van een noemenswaardige Nationale Ploeg...

En dat maakt Kees Akerboom Jr. tot een Echte Topper in het Nederlandse Basketball(TiNBB)!!

Ik hoop dat veel mensen vandaag de moeite nemen om naar de Maaspoort te komen en hem waardig uit te luiden als Vaste Waarde van het Bossche Basketball, maar zeker ook van het Nederlandse Basketball als geheel. Het is voor het eerst in lange tijd echt Nederlands Pokkenweer, het is GRATIS, je krijgt er een Gratis Top Oefenwedstrijd tegen rivaal ZZ Leiden bij cadeau, dus wat zou iemand tegen kunnen houden het reisje naar de Maaspoort te maken?

Hopelijk Tot Ziens,
en Iedereen -Kees Jr. voorop- veel Plezier!

AART DEKKER



(*) Een Shartie is een Korte Column van Aart Dekker

***

Programma van de Fandag in Den Bosch

Inclusief de Retirement Game van Kees Akerboom Jr.

(Van de New Heroes Basketball Den Bosch-site):


Kom zondag 23 september allemaal naar de Maaspoort, om de Retirement Game van Kees Akerboom bij te wonen! Naast deze mooie wedstrijd zal de fandag gevuld zijn met leuke activiteiten, die iedereen gratis kan bijwonen. 

Bekijk hier het volledige programma:

12:00 uur - Maaspoort open

13:00 uur - Teampresentatie

13:15 uur - Open training

13:45 uur - Kees Akerboom Retirement Game

16:00 uur - Oefenwedstrijd vs. ZZ Leiden


Naast het dagvullende programma zal onze e-sporter Argil aanwezig zijn voor verschillende leuke activiteiten en wedstrijden!

***

Naar verluidt zijn de Teams voor zijn Retirement Game mede door Akerboom Jr. samengesteld, de spelerslijsten:

Team 1:


Jos Frederiks
Mike Schilder
Ralf de Pagter
Willie-Jan Ackermans
Vincent Krieger
Nikkie Hulzebosch
Frerik Adriaans
Marcel Huijbens
Jeroen van der List

Team 2:

Kees Akerboom jr
Joris de Groot
Jasper Waszink
Ron Borstel
Bram Gubbens
Wart v Nuland
Rens v Nuland
Thijs vermeulen
Roel Davids
Bart Tillemans
Randy Nieraeth




Kees Akerboom Jr. Nogmaals Karakteristiek (Foto: New Heroes Den Bosch)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten