15.00-15.45 uur DJ (spelers gaan zich voorbereiden op wedstrijd)

**) 16.00 - 18.00 uur Wedstrijd tegen Den Helder (**

Toegang = Gratis (Na Aanmelding, kan Online, of bij de Ingang)

GISTEREN:

Dutch Windmills wint drieluik

Bericht overgenomen van de DBL-site door Wop van Eis (Den Helder Actueel), originele bericht  --- Hier  ---

DEN HELDER, 29 september 2018 – Den Helder Suns heeft zich zaterdagavond gepresenteerd aan het Helderse publiek. In een drieluik met Apollo Amsterdam en de kersverse eredivisieclub Dutch Windmills uit Dordrecht trokken de Suns aan het kortste eind. Dutch Windmills won het evenement.

Elk bedrijf bestond uit 2x10 minuten. In de eerste wedstrijd traden de Suns aan met diverse nieuwe spelers, die voornamelijk veel lengte toevoegen aan het team, tegen Apollo Amsterdam. Apollo kwam toch in actie met van Dimeo van der Horst en Aron Royé, die volgens eerdere berichtgeving afwezig zouden zijn.

De eerste score in het nieuwe basketbalseizoen in sporthal Sportlaan komt van Van der Horst. Boy van Vliet mag namens de Suns de score openen. Via 10-10, 16-16 eindigt het eerste kwart in 20-22 in het voordeel van de Amsterdammers. In het tweede kwart loopt Apollo uit naar 22-30. Echter, met achtereenvolgende dunks van Alex Laurent en de Amerikaan Steve Harris wordt het verschil verkleind naar vier. Via 30-37 komen de Suns met nog anderhalve minuut speeltijd op één punt (38-39). Echter, het is Apollo dat in de laatste seconden van de wedstrijd het netje weet te vinden. Eindstand 38-46, met als topscorers Van der Horst (13) en Lavone Holland namens de Suns (10).
Apollo mag na zo’n twintig minuten pauze op het veld aantreden tegen de Dutch Windmills. Het team van coach en ex-NBA- speler Geert Hammink en international Jito Kok. Aanvankelijk lijkt de ploeg uit Dordrecht snel uit te lopen, maar Apollo weet niet van opgeven en sluit aan bij 14-14. De eerste tien minuten eindigen bij 19-20. Tijdens de tweede tien minuten gaan beide ploegen nog steeds gelijk op. Via 22-22, naar 26-31. Bij 28-36 weet het team van Hammink dan toch een gat te slaan van tien punten, 28-38. Het kruit van Apollo is verschoten, want de basketballers uit Dordrecht brengen de eindstand naar 29-44.

Steve Harris mag in de derde in laatste wedstrijd namens de Suns de score openen tegen de Dutch Windmills. De Suns nemen een 6-2 voorsprong. Jito Kok mag lang in de bucket blijven staan van de leidsmannen en brengt de stand naar 8-8. Na vijf speelminuten wordt het 17-8 door een driepunter plus bonus van Boy van Vliet. Na een spetterende dunk van Kok maakt Laurent 20-10. Met één seconde op de schotklok volgt een bijna onmogelijke driepunter van Lavone Holland, maar die wordt direct door Floris Versteeg teniet gedaan: 23-15. De eerste attractieve tien minuten eindigen bij 23-17 in het voordeel van de Suns.

Als de laatste tien minuten van deze seizoenopening zijn ingegaan, brengt Ryan Richardson namens de Windmills het gat naar drie punten. Thibault Vanderhaegen maakt namens de mannen uit Den Helder 25-20. Bij 28-29 komen de Windmills voor het eerst langszij met een alley-oop van Kok. Met nog vijf minuten te spelen, gaat strijd gelijk op, 32-32. Slordig balverlies maakt dat Dordrecht in de laatste twee minuten naar 34-37 gaat. De Suns weten niet meer langszij te komen, maar laten zien in de aankomende competitie heel aardig basketbal te beheersen. Laurent zet met een driepunter de 37 op het bord.  En andermaal Kok bepaalt met een vrije worp de 37-40 eindstand. Dutch Windmills wint derhalve het drieluik.