zaterdag 11 mei 2019

CITAAT OVER HUMOR TOEN&NU / VK-SPORT AFSCHEIDS-INTERVIEW ROBIN VAN PERSIE: 'Nog een keer vlammen tegen ADO en dan is het over en uit voor Robin van Persie'

Cartoon van ---  Hier  ---
CITAAT(VK.nl/sport, 10 mei 2019, Afscheidsinterview Willem Vissers met Robin van Persie - 'Nog een keer vlammen tegen ADO en dan is het over en uit voor Robin van Persie')):

".....Van Persie was net een slag anders. Mysterieus. Geprikkeld soms. Hij wilde geen pers tijdens het mislukte EK van 2012. Dat was fout, gaf hij later toe. Hij wilde niet verklappen dat hij van Arsenal naar United ging.

Wat rest is de herinnering. Hij zei ook na die verloren bekerwedstrijd tegen Ajax dat hij zou doorgaan met genieten, hoe moeilijk dat ook voor de buitenwereld was om te geloven. Met derde worden (dat lukte). Met trainen. Met fit blijven, want dat was zeker de laatste jaren altijd moeilijk voor hem.
Maar hij hield van fit worden. Van trainingen, van samenzijn. Hij was graag mentor van jonge spelers. Hij hield van details. ‘Je doet gewoon je best. Dat hoort in topsport.’ Hij zag het voetbal veranderen. Financieel, fysiek. Zelfs qua humor. ‘De humor was vroeger harder. Nu is het niet meer keihard op de man. Toen ik pas doorbrak, werden er keiharde geintjes gemaakt. Verbaal. Dat heette dan voetbalhumor te zijn. Terwijl ik me afvroeg: is dat nu grappig of niet? Als iets grappig is, moet je allebei kunnen lachen. Dat was niet het geval. Het is nu anders. Nu gaat het af en toe via de app, als tussenstationnetje. Het is niet slechter, het is anders.’

Alles is veranderd. Van Persie is gegroeid van een wat opstandige puber tot een evenwichtig, mooi, niet altijd meegaand mens..."

Het hele Volkskrant-interview van Willem Vissers op VK.nl lees je   ---  Hier  ---

De Cartoon komt van 'De originele Cartoon van ---  Hier  --- daar vind je er nog veel meer van RvP.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten