dinsdag 7 september 2010

Het is Definitief: Nederland is een Bananen Monarchie

Ik roep het al jaren: "Als we nog even zo doorgaan, dan worden we straks een Bananen Monarchie!" Nu is het zover! 'Bananen', je hoort het niet zo vaak meer omdat zelfs de Midden Amerikaanse republiekjes, waar enkele decennia geleden de ene staatsgreep opgevolgd werd door de volgende coupe, tegenwoordig volwassen democratieën zijn, of bezig zijn er een te worden. Sommige van deze landjes en landen zijn vandaag de dag zelfs een voorbeeld voor de wereld, ik geloof dat je dat bijvoorbeeld mag zeggen van een land als Costa Rica. Een voorbeeld, zoals wij dat vroeger waren?!

Inderdaad: WAREN! Niet langer...

Kijken we de laatste jaren naar Nederland, waar JP'tje (het 'MP'tje') de ene klunzige actie aan de andere blunder reeg, maar ondertussen wel hard op weg was (zijn grootste wens!) het record voor aantal dagen voor een zittende premier te breken (ook al zo'n overeenkomst met sommige bananenrepublieken, bij andere ging het er dan weer om om juist zoveel mogelijk regeringen in een bepaalde (korte) tijd elkaar op te laten volgen; juist ook een overeenkomst met...!). Nu oogsten we, wat JP gezaaid heeft zullen we maar zeggen.

De Rechtstaat stort in. Alle in vele jaren opgebouwde gebruiken en procedures over hoe er in Nederland een regering op poten wordt gezet nadat het volk in Verkiezingen voor de Tweede Kamer heeft gesproken, worden in hoog tempo overboord gezet!

-Een meerderheid nodig voor een nieuwe coalitie? Ben je gek joh, nergens voor nodig; met 52 zetels gaat het immers ook!
-Als een poging is afgesloten met de constatering 'dat het er niet inzit', volgt een nieuwe ronde waarin een andere combinatie wordt besproken!? Welnee, het kan ook anders: 'definitief niet mogelijk', wordt enkele dagen/uren later 'we gaan gewoon door!'
-Voor een coalitie komen alleen democratische partijen in aanmerking!? Welnee: een beweging met één grote leider die aan alle touwtjes trekt (hoe noemden we dat vroeger? Juist fascistisch!) is ook meer dan voldoende!
-Binnen de partijen moet wel ruime steun bestaan voor een gekozen oplossing!? Welnee, als er mensen, belangrijke en bij de verkiezingen op een hoge plaats verkozen mensen zelfs, zijn binnen één van de beoogde coalitiepartijen die 'het niet mee willen maken', dan zetten we die mensen gewoon het mes op de keel. Zijn ze het er dan nog niet mee eens? Afsnijden die strot, en minimaal twee messen in de rug en draaien maar!
-en zo kan je nog wel even doorgaan...

Binnenkort op het bordes: Bruin-1!!!


Meer hierover op en van Radio1:

VVD, CDA en PVV willen door met rechts kabinet

7 september 2010
VVD, CDA en PVV willen door met rechts kabinet

Na PVV-leider Wilders en VVD-voorman Rutte heeft ook CDA-fractievoorzitter Verhagen bekend gemaakt door te willen gaan met de besprekingen over een rechts kabinet. Eerder vandaag meldde Wilders dat hij de formatiebesprekingen … LEES MEER


* Geert Wilders wil toch verder onderhandelen met VVD en CDA
* Maxime Verhagen en Mark Rutte gaan in op het verzoek van Wilders
* Verslaggever Margreet Boer over het debat in de Kamer
* NOS, nos-radio-1-journaal, nos radio-1-journaal
* reacties

Geen opmerkingen:

Een reactie posten