donderdag 9 september 2010

Mederland, het Denemarken van Geerd Wilders

Een kort bericht van de NOS; de concurrentiepositie van Nederland is er op vooruitgegaan. Twee zaken zijn hierbij frappant, 1) Denemarken is relatief achteruit gekacheld sinds zij geleid worden door een rechtse regering met gedoogsteun van de voorbeeld partij van Wilders en een streng anti-immigratiebeleid voeren... 2) geen regering hebben is goed voor het land, sinds Balkenende alleen nog maar bezig is met zichzelf en niet meer met het land gaat het beter met Nederland...

Concurrentiepositie Nederland beter

NOS.nl Toegevoegd: donderdag 9 sep 2010, 07:31

De concurrentiepositie van Nederland is het afgelopen jaar verbeterd. Dat blijkt uit onderzoek van het World Economic Forum. Nederland stond vorig jaar nog op de tiende plaats, dit jaar op de achtste.

De stijging is veroorzaakt door de lage werkloosheid en de verbeteringen in de infrastructuur. Ook speelde mee dat het begrotingstekort klein is vergeleken met andere landen. Op het gebied van innovatie blijft Nederland achter.
Denemarken

Nederland is gestegen ten koste van Canada en Denemarken. Denemarken is gezakt door het strenge immigratiebeleid. Het land is niet meer in staat om kenniswerkers aan te trekken.

Zwitserland is net als vorig jaar het land met de beste concurrentiepositie, gevolgd door Zweden en Singapore. De Verenigde Staten en Duitsland staan op de plaatsen vier en vijf. De lijst wordt afgesloten door Burundi, Angola en Tsjaad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten