zaterdag 30 maart 2013

Citaat: Wouter Koolmees neemt het op voor Dijsselbloem, en ...

„Als u iemand anders weet om het in de schoenen te schuiven, ook prima. Maar wie is dat dan?”

Paul Witteman in Pauw & Witteman (VARA) tegen Tweede Kamerlid Wouter Koolmees (D66) die het niet fair vindt om alleen met de vinger te wijzen naar minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën, PvdA) voor fouten van de Eurogroep met betrekking tot Cyprus, 19 maart. (NRC Opinie 23-3-2013)

Kijk, ik ben het vaak niet eens met Jeroen Pauw, met zijn bijna populistische opstelling, waarbij je soms denkt: 'Zeg het dan, jij bent er (toch) een van Wilders...', met zijn soms quasi-intelligente opmerkingen en vragen die, als je erover nadenkt, oliedom zijn... En dan naast hem partner Paul Witteman, aan wie de tand des tijds ook aardig knaagt, dus die ook al geen tegenwicht geeft tegen Popie-Jopie Pauw.


Maar in dit geval vind ik zijn prikkende vraag wel terecht. Waarom? Omdat er in opiniërend Nederland, sinds Jeroen (what's in a name?) Dijsselbloem internationaal zwaar onder vuur ligt vanwege zijn geschutter als Euro-voorman, iets gevaren lijkt als 'Handen af van ONZE Jeroen', of 'onze Jeroen wordt veel te hard aangepakt, da's zielig, we moeten hem te hulp schieten!' Onzin natuurlijk: 'If you can't tsnad the heat, stay out of the kitchen!'. Dijsselbloem mikte hoog, de regering is ervoor gewaarschuwd, ze moesten zonodig, en nu is er kritiek, terechte kritiek. en een echte oppositieman, wat Koolmees zou moeten zijn (D66 mocht immers, net als bijvoorbeeld de SP, niet meedoen!), dan moet je aanvallen. Maar ja, waarschijnlijk hoopt D66 nog steeds straks (ooit) wel mee te mogen doen; en voor dat geval moeten we vooral de mannetjes van Flutte-II niet al te hard aanpakken, het kon straks eens tegen je werken...

Zwakke regering, zwakke oppositie, dan krijg je een stinkende prutzooi...






Geen opmerkingen:

Een reactie posten