zaterdag 9 maart 2013

'ff' nadenken...corruptie J/N? Bestuurlijk handelen...(n.a.v. kort bericht in Trouw)

Lokale krant sleept gemeente voor rechter

07/03/13, 23:25  − bron: ANP
De lokale krant Arena spant een kort geding aan tegen het bestuur van de Brabantse gemeente Landerd. Dat had vorige maand een contract voor de publicatie van gemeentelijke bekendmakingen opgezegd, omdat het huis-aan-huisblad een kritisch artikel over een ambtenaar had geplaatst. Arena eist dat het contract wordt gerespecteerd, schrijft de krant donderdagavond op haar website.
Arena had geschreven dat een Landerdse ambtenaar onder ede heeft gelogen. Dat zou zijn gebeurd tijdens een verhoor door een enquêtecommissie uit de gemeenteraad over de omstreden vergunning voor een geitenstal op het hoogtepunt van de Q-koorts.

De ambtenaar werd in het artikel bij naam genoemd. Volgens de gemeente is de algemeen geldende journalistieke code dat dat niet hoort te gebeuren. Maar Arena is het daar niet mee eens. Volgens de krant sprak de ambtenaar op een openbare bijeenkomst, die rechtstreeks werd uitgezonden op de lokale omroep. 'Zowel de ondervragers als de getuigen werden met een naambordje in beeld gebracht. Er is dan ook geen enkele belemmering voor het noemen van namen van de getuigen in de krant', schrijft hoofdredacteur Sergio Boutkan op de website van Arena. 


*
OK, even nadenken hoor... Laat ik beginnen met de opmerking dat ik nog nooit van deze gemeente had gehoord. 't is natuurlijk niet leuk als (je als) je ambtenaar ergens van wordt beschuldigd, en al helemaal niet als het van een strafbaar feit is. Maar als dat onterecht is, dan dien je toch gewoon op jouw beurt een aanklacht in!? Wegens 'smaad', of 'laster', o.i.d? Dan weet iedereen snel, nou ja 'snel' - na een tijdje tenminste -, hoe het zit!? Dat de gemeente andere wegen kiest, doet vermoeden dat er toch iets mis is...daar in Landerd... Of zie ik dat verkeerd?


Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen:

Een reactie posten