zaterdag 10 mei 2014

Ik schaam me voor (mijn Neder-)land; het Kinderpardon (hoofdstuk ..x..)

Als je -onverwacht- op doorreis in de VS, bijvoorbeeld omdat de bevalling weken te vroeg komt, een kind ter wereld brengt, dan is dat kind (ook) Amerikaan. Dat is de wet, en daar verandert niemand wat aan. Hetzelfde geldt dus voor kinderen van de vele miljoenen illegale werkers in Amerika; die ouders zijn dan nog steeds illegaal, het kind niet!

Hoe anders is het in Nederland; als een vluchteling na vele ontberingen op de vluchtreis in Nederland asiel aanvraagt, en vervolgens een kind krijgt -en dat is volstrekt legaal!- dan geldt dat kind voor de Nederlandse wet -en zeker voor de boeman die die wet moet hanteren- ook een vluchteling. Maar dat kind is dus hier geboren, hier geregistreerd (meestal) bij de overheid, of dat nu lokaal of landelijk is, het moet hier naar school, leert hier vanzelf (zo gaat dat nu eenmaal met kinderen die naar school gaan (en soms al veel eerder) de taal, krijgt hier vriendjes en vriendinnetjes; het wordt kortom een Nederlands kind. Maar niet voor populisten en zelfkickers zoals Teeven.

Dat de procedures rond wel/niet asiel krijgen (meer dan) een heel kinderleven kunnen duren, dat ligt niet aan dat kind. Daarvoor is Nederland verantwoordelijk; moet je als land/overheid maar gewoon beter je werk doen, en dan heb ik het dus over de hele keten, van wetgever (dus de Tweede Kamer) tot en met de Dienst Terugkeer. Met als allerbelangrijkste verantwoordelijken; de minister of staatssecretaris die het dossier in zijn/haar portefeuille heeft en de coördinerende bewindsman - de premier dus -. Maar als er ergens in de keten flutwerk wordt geleverd, en wat kunnen we anders verwachten van een flutregering onder leiding van iemand met de perfect passende bijnaam 'Markje Flutte'?! Er worden dus veel fouten gemaakt, en er wordt heel veel slecht gemanaged, want men doet aan groeps-, wens- en koker-denken. Bovendien denkt men dat betreffende kiezers 'eisen' dat er 'hard wordt opgetreden tegen al die illegalen en vluchtelingen', ook al blijkt uit vele onderzoeken dat dat helemaal niet zo is als het om kinderen gaat. De staatssecretaris heeft bovendien zijn 'secretaire bevoegdheid', hij mag dus best een dossier wegen, en beslissen dat een kind en de bijbehorende familie hier mag blijven, zelfs als wetten en coalitie-afspraken anders luiden.

(Afbeelding van 'limpingmessenger.wordpress.com/tag/fred-teeven/')

Maar Teeven is (inmiddels, van hoeveel partijen is deze opportunist inmiddels lid geweest, teneinde weer een dikke laag pluche onder de dikke billen te kunnen klemmen?) nu eenmaal een VVD-er, en VVD'ers houden er niet van ook maar iets gratis aan een ander weg te geven. Zelfs niet aan een coalitie-genoot in de problemen, zoals de PvdA met de wanhopige Diederik Samsom er duidelijk een is. De vorige versoepeling kostte de PvdA 500 Miljoen harde Euri voor de rijken. Een volgende versoepeling zal dus als ondergrens dat aantal harden munten, en anders minimaal 20-30 km/per uur op een aantal wegdelen snelweg kosten... Samsom op zijn beurt speelt een nederlagen-strategie. Voor mij hoeft het niet, maar ooit zal er toch wel iemand opstaan die deze 'bolleboos' aan zijn geringe verstand - en dan bedoel ik niet 'IQ', maar gewoon gezond verstand en welbegrepen eigenbelang - kan peuteren dat hij in dit soort situaties zichzelf beter kan verstoppen achter een hele dikke boom, of in een hele donkere fietsenkelder, zodat niemand van de media hem kan vinden, en hij niet weer zichzelf als 'SOCIAAL DEMOCRAAT' volledig te kakken zet!? Of zou hij nu echt denken dat de kiezer het straks allemaal 'vergeten' is en onze beste Diederik ineens weer ontzettend 'OK en Tof' zal gaan vinden..?

Meer politie spotprenten van 'Tom'

Maar die volgende versoepeling van het Kinderpardon, die gaat er dus geheid komen, het alleen de vraag hoeveel (materieel en immaterieel) het ons als 'Samen-'leving nu weer gaat kosten. En ook daarmee zal het vreemdelingenbeleid niet verschoond blijven van (steeds opnieuw) soortgelijke problemen en debatten. Want dat zal pas het geval zijn als de verantwoordelijke politici erkennen dat Nederland een immigratieland is, en nog heel lang zal blijven, en de wetten, procedures en verantwoordelijke politici daarop aanpassen...

Nog vele jaren dit soort repeterende ellende dus, ik weet niet of ik het mee ga maken ooit nog eens trots te kunnen zijn op mijn eigen, ooit zo mooie, tolerante, solidaire, en gastvrije landje...ik ben bang van niet!!!

Teeven: kabinet versoepelt kinderpardon niet

Martijn Beekman, NRC.nl, Binnenland - Kinderpardon

De regels voor het kinderpardon worden niet versoepeld. Bij een specifieke groep kinderen zal wel worden bekeken of de verblijfsvergunning alsnog kan worden toegekend als er sprake is van een schrijnende situatie. Dat zei staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD) vanmiddag na afloop van de wekelijkse ministerraad.
‘Uitsluitsel over paar weken’

“Voor een bepaalde groep kinderen zal ik kijken of ik op enigerlei wijze, misschien, gebruik kan maken van mijn discretionaire bevoegdheid,” zei Teeven.

“De regeling voor het kinderpardon is bijna afgewerkt. Er zitten een aantal mensen in de bezwaarfase, een aantal zaken liggen nog onder de rechter en pas als dat is afgerond kom ik weer in beeld. Over een aantal weken kan ik meer uitsluitsel geven.”

Het aantal burgemeesters dat de oproep voor een ruimer kinderpardon steunt blijft ondertussen oplopen. 140 burgemeesters vinden dat asielkinderen die al vijf jaar onder toezicht van een gemeente staan onder het kinderpardon vallen. Nu geldt het pardon alleen voor kinderen die al vijf jaar onder rijkstoezicht staan. Kinderombudsman Marc Dullaert had deze week scherpe kritiek op die regeling.
‘Gemeenten kunnen situaties niet beoordelen’

Volgens Teeven is het onderscheid heel bewust gemaakt.

“Gemeenten kunnen een individuele situatie niet altijd goed bekijken. Doodeenvoudig omdat de gemeente vaak niet eens weet dat een kind dat onder de regeling kan vallen bij hen in de gemeente woont. Dat is ook de reden dat een aantal burgemeesters de afgelopen weken de IND heeft benaderd. Zij wilden weten of ze een kind dat onder de regeling valt in hun gemeente hadden wonen.”

Coalitiepartij PvdA wil ook dat Teeven het kinderpardon ruimhartiger toepast. De ledenraad van de partij nam daarover gisteren een motie aan in Zwolle. (Novum)

Lees meer over:
Fred Teeven
Meer politie spotprenten van 'Tom'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten