donderdag 15 mei 2014

Europese Verkiezingen 22 mei 2014; Populistische Schreeuwers Belazeren hun Kiezers

Ukip vreest goedkope Oost-Europese werknemers en huurt ze zelf in
ukip1
Foto Ukip.org
door Alex van der Hulst

“26 miljoen mensen in Europa zijn op zoek naar werk. En wiens baan willen ze inpikken?” Er wijst een vinger vanaf de poster richting de toeschouwer. De Eurosceptische Ukip (UK Independence Party) van Nigel Farage voert campagne voor de Europese verkiezingen met de stelling dat Oost-Europeanen de Britse banen inpikken. Ukip zelf huurt echter goedkope Letten in om folders te verspreiden.

Plots wordt de vinger naar de partij van Nigel Farage zelf gewezen. De Britse Huffington Post onthulde dat Ukip een firma inhuurde, die vooral Oost-Europeanen in dienst heeft, om campagnemateriaal uit te delen.


Ukip heeft inmiddels gereageerd op de kwestie. De campagneleider van Croydon beweert dat Ukip zo het probleem juist zichtbaar maakt. Tegen Croydon Advertiser zei Peter Stavely dat de affaire een storm in een glas water is:

“Het dient als voorbeeld in welke staat dit land verkeert - dat Oost-Europeanen bereid zijn om voor minder geld te werken dan de oorspronkelijke bevolking. Net als iedere goede onderneming gebruiken we het bedrijf dat het goedkoopste is om de spullen te bezorgen. Het is niet beschamend omdat het de situatie bevestigt dat bedrijven elkaar aftroeven door mensen in dienst te nemen die voor minder geld willen werken.”

Volgens Stavely houdt Ukip het probleem niet in stand, omdat “het bedrijf toch al bestond”.

Politieke tegenstanders noemen in een reactie de Ukip hypocriet.
Ukip groeit flink

Ukip is een partij in opkomst. De partij, die door de Britse premier David Cameron ooit werd omschreven als een verzameling ‘mafketels, gekken en heimelijke racisten’, boekte een flinke verkiezingswinst in lokale Britse verkiezingen.

Ukip heeft negen zetels in het Europarlement. De alliantie van Geert Wilders en Marine le Pen heeft toenadering gezocht bij Ukip, maar de Britten willen zich niet verbinden met de andere partijen,

In het Europarlement spreekt Farage vaak over het openstellen van de Europese grenzen voor Oost-Europeanen. Hier zegt hij:

So we open the doors next year to Romania and Bulgaria. It means more over-supply in the unschooled labour market, more burden on the national health service and our schools, and yes, sadly, it’s going to mean more crime too.

This issue will be the central issue of the European Elections next year. It will be the central issue of whether Britain remains a member of the European Union.

We’re not against anybody from Eastern Europe, but we do believe that it’s right and proper we should restrict and decide who comes to live in our country.
En dan te bedenken dat, vergeleken met Wilders, Farage nog een weldenkend mens met -min of meer- morele grenzen is, en om die reden samenwerking met Wilders uitsluit. Wilders op zijn beurt heeft Farage keihard nodig voor zijn volgende carrierestap en 'Plan-B', c.q. 'escape als het hem in Nederland niet meer lukt...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten