maandag 17 augustus 2015

MIJN GOEDE DOELEN / KLIMAAT / PVDA / MILIEU: Stuur Diederik Somsom een Brief om hem Eerlijk te Houden/Maken

De laatste verkiezingen voor de Tweede Kamer - met als gevolg het kabinet Flutte/Rutte-II - heeft mij iets geleerd; ik - en dat is voor een hardcore-SP'er heel wat - overwoog toen zelfs even om voor het eerst in mijn leven PvdA/Diederik Samsom te stemmen, maar deed dat - achteraf heel gelukkig - toch maar niet. Waarom ik het overwoog? Omdat ik hoopte op een Linkse Regering met o.a. SP, PvdA en GL, en absoluut GEEN Mark Rutte in het Torentje wilde. Blijkt een paar dagen later dat 'Diederik' al voo de stembussen gesloten waren met 'Mark naar bed ging', en dat hij zijn lijstverbindingspartners (SP&GL) en alle mensen die hij gebroederlijk met Emile Roemer had toegesproken gewoonweg belazerd - zo niet verraden - had... Nu weet ik het zeker: Ik Stem NOOIT Meer PvdA!!! Het risico dat je door deze voormalig linkse partij, door deze baantjesmachine, door deze machtspartij een rad voor ogen gedraaid krijgt is gewoon veel te groot...

Toen het ernaar uitzag dat Job Cohen - die ik wel fatsoenlijk, oprecht en capabel acht - het waarschijnlijk niet zou redden als partijleider van de PvdA-slangenkuil, zei mijn moeder eens "Maar wie moet er dan PvdA-partijleider worden?" Mijn antwoord: "Diederik Samsom natuurlijk". Mijn gedachtegang: Diederik is een echte 'Linkse Jongen', een milieu-activist, is ontzettend slim en intelligent, hij kan communiceren, hij wil echt wel samenwerken met SP, GL, CU - de echte sociale partijen, met een hart voor 'Groen', etc, etc. De meeste dingen gaan - denk ik - nog steeds min of meer op, alleen is Diederik toch wel heel erg 'van het padje' geraakt. 'Exit Diederik bij de PvdA' is alleen maar een kwestie van tijd. En dan? Ik weet het niet, maar het gaat niet alleen om Samsom; het gaat ook om de machtsbelustheid, het belang van die baantjesmachine, en de onbetrouwbaarheid, die blijkbaar ingebakken zit in de ziel van de PvdA; dat maakt de partij onbetrouwbaar, hoeveel goede mensen er ook lid zijn, en hoe goed de ideeën ook vaak zijn. Dus voor mij NOOIT MEER PvdA..!

Cartoon van: thalattabis

Binnenkort is er weer een nieuwe ronde in het wereldwijde Klimaatdebat, en het moeizame proces om het klimaat nog te redden. Als er een punt is waar het Diederik Samsom is aan te rekenen dat hij veel beloofde, maar heel weinig waarmaakte. Als er een punt is waar hij misschien nog iets van zijn Groene Imago, van het beeeld van Diederik Samsom de Greenpeace-activist kan redden, dan is het op dat gebied. Met inmiddels Obama aan boord, zijn er ook echt kansen...

Maar dan moet Diederik wel eerste weer EERLIJK worden.

En jij kunt hem daarbij helpen door mee te doen aan onderstaande actie van Milieu-Defensie:
DOE HET!

Beste Aart,

Het is een heel spannende tijd voor het klimaat. In december is de grote klimaattop in Parijs. Heel belangrijk, want de wereld zal moeten samenwerken in de strijd tegen klimaatverandering. We zullen moeten stoppen met fossiele brandstoffen - kolen, olie en ook gas - en volledig  gaan voor duurzaam. Maar vóór die tijd is het mogelijk nog spannender wat er momenteel in Nederland gebeurt - in de nasleep van de 'klimaatzaak'.

En daar is ook jouw hulp dringend voor nodig!
Stuur de actiemail!

Rechter: "de Nederlandse uitstoot is veel te hoog"


Afgelopen juni wonnen Urgenda en 900 mede-eisers in een historische rechtszaak van de Nederlandse Staat: de Staat komt zijn zorgplicht niet na, en moet veel meer doen om onze uitstoot van broeikasgassen terug te dringen, zo oordeelde de rechter.
 

Niet nóg langer uitstellen, maar aan de slag!


Geweldig nieuws - maar dan moeten we er nu ook de schouders onder zetten! Stoppen met gas pompen, kolencentrales uitzetten en veel meer investeren in zonnepanelen en windparken.

VVD & PvdA overwegen echter om in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak. Het kabinet probeert de kwestie daarmee over de eigen regeerperiode heen te tillen. Uitstellen, uitstellen, uitstellen - eeuwig uitstellen.
 

Massale support-actie: #GANIETINBEROEP


Om verder uitstel te voorkomen is in de afgelopen weken een massale support-actie ontstaan met de hashtag #ganietinberoep ("maar ga aan de slag"). Twitter en Facebook staan er vol mee!
 

Stuur ook deze actiemail:


Vandaag starten wij in dat kader ook een directe actie op Diederik Samsom, van de PvdA - die wij nog steeds zien als het groene geweten van die partij - en die als leider én fractievoorzitter van regeringspartij PvdA grote invloed kan uitoefenen op het kabinetsbesluit.
 
De kern van onze oproep aan Samsom: ga niet in beroep, en ga ook niet voor het absolute minimum. Maak van Nederland weer een echte koploper - maak ons weer trots!

Heel veel dank voor alle hulp in deze belangrijke tijd!

Hartelijke groet,
Ivo Stumpe
Campagneleider Verkeer
Milieudefensie

Verstoor deze idylle :
Cartoon van Tom Janssen in Trouw Meer Tom --- Hier ---

Geen opmerkingen:

Een reactie posten