donderdag 10 september 2015

ACTIE / RED DE ZORG / AANRADER: Red de Zorg, kom 12 september naar Amsterdam!


Red de Zorg, kom 12 september naar Amsterdam!
Bekijk de online versie |
12 september demonstratie Red de Zorg, Damrak, Amsterdam
Beste ondertekenaar van de Volkspetitie Red de Zorg,

Graag wil ik u uitnodigen om zaterdag 12 september naar Amsterdam te komen.

Afgelopen weken heeft u, waarschijnlijk op een markt, in uw bedrijf of op een lokaal evenement uw handtekening gezet voor goede zorg. Veel dank hiervoor. U bent niet de enige die heeft getekend! De Volkspetitie Red de Zorg werd in 6 weken tijd maar liefst door meer dan 736.000 (!) mensen getekend. Mede door uw handtekening hebben we een gesprek met de verantwoordelijk staatssecretaris van Rijn afgedwongen. Ook vindt aanstaande donderdag een debat plaats in de Tweede Kamer over de Volkspetitie.

Maar we zijn er nog niet! Graag zie ik u daarom op zaterdag 12 september in Amsterdam. Dit is de zaterdag voor Prinsjesdag en dé dag om de politiek te laten horen dat wij de zorg te belangrijk vinden om zo op te bezuinigen.

Want ouderen wonen langer thuis omdat verzorgingshuizen sluiten, maar moeten naar de rechter om thuiszorg te krijgen want op de zorg thuis wordt ook flink bezuinigd. Mensen met een handicap en kwetsbare kinderen in de jeugdzorg moeten het met minder zorg doen, waardoor zij en hun families vaak in de knel komen. Gemeenten worden verantwoordelijk voor steeds meer zorgtaken, maar krijgen hier ook minder geld voor, zodat door heel Nederland grote verschillen in de zorg ontstaan.

Daarnaast verliezen tienduizenden zorgmedewerkers door deze bezuinigingen hun baan. Volgens het SCP de afgelopen twee jaar al meer dan 60.000! Dit moet en kan anders. We hebben allemaal met de zorg te maken. Veranderingen in de zorg zijn nodig en mogelijk, maar dan wel zorgvuldig én eerlijk.

De beweging achter Red de Zorg is intussen uitgegroeid tot een brede beweging waarbij steeds meer maatschappelijke organisaties en prominente Nederlanders zich aansluiten. Zo ondersteunen Jan Mulder, Frits Barend, Guido Weijers, Jan Slagter, Humberto Tan en nog vele anderen in een paginagrote krantenadvertentie de campagne en roepen op tot het tekenen van de Volkspetitie Red de Zorg.

Op zaterdag 12 september, om 12.00 uur op het Damrak in Amsterdam (recht tegenover Centraal Station, verzamelen vanaf 11.00 uur) hopen we duizenden mensen te verwelkomen. Met een grote demonstratie door Amsterdam laten we van ons horen. Natuurlijk hebben we ook een leuk programma met sprekers en optredens. De FNV regelt gratis vervoer voor leden en niet-leden. Meld u hiervoor nu aan via www.fnvvoorzorg.nl

Wilt u ook meedoen met de campagne? Dan kunt u hier een actiepakket aanvragen.

Ik hoop u op 12 september in Amsterdam te zien!

Met strijdbare groet,

Ton Heerts
Voorzitter FNV

PS: Bent u al lid van de FNV? Nu is het moment om de handen in een te slaan! Met hoe meer we zijn, hoe sterker we staan. Sluit bij ons aan op www.fnvoorzorg.nl/lidworden


Meld je hier aan voor de demonstratie Red de Zorg
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten