woensdag 30 september 2015

OPINIE / NPO / EENVANDAAG: Eenvandaag Wint Prijs met Opiniepanel

Ik schrijf het weleens vaker: ik denk dat zowel de Rechtstaat als Democratie in Nederland op het hellende vlak terecht zijn gekomen. En dat dit o.a. wordt veroorzaakt doordat de traditionele media steeds meer in de knel komen door bezuinigingen, fragmentering van de media en veranderende patronen van media-consumptie. Een van de oorzaken is natuurlijk ook het Internet en de oprukkende Sociale Media. Omdat daar geen filter opzit, versterken deze ontwikkelingen de impact en omvang van de ongenuanceerde schreeuwers als factor in het publieke debat. En dat trekt de verhoudingen steeds schever en meer uit het lood.

'Eenvandaag' is een Nieuwsrubriek die probeert met haar 'Opiniepanel' meer inzicht te krijgen in de chaos, en biedt met dat panel de burgers tevens een podium om meningen te laten horen en meewegen. Positief en constructief dus! En dat werd beloond met een Internationale Prijs...

EenVandaag Opiniepanel uitgeroepen tot Panel van Europa



Het Opiniepanel van EenVandaag is uitgeroepen tot het beste panel van Europa in de jaarlijkse verkiezing van software leverancier Vision Critical. Presentator Gijs Rademaker nam het vandaag in Londen op tegen 6 geselecteerde finalisten uit Europa, Afrika en het Midden-Oosten. 
De publieksjury was onder de indruk van het grote aantal panelleden, de hoge respons en de snelheid waarmee Eenvandaag onderzoek doet. Veel breaking news surveys worden binnen 6 uur uitgestuurd en op tv gepresenteerd. 
Gijs Rademaker zegt in een reactie: 'Met het EenVandaag Opiniepanel willen we de stem van gewone mensen laten horen over het nieuws. Onze panelleden zijn van onschatbare waarde voor ons. Het heeft EenVandaag een rijker journalistiek programma gemaakt. We laten de mening van onze 50.000 panelleden horen op radio, tv en online. Zij vertellen ons unieke verhalen die we op een andere manier niet zouden kunnen vinden. Ik ben er trots op dat politici en beleidsmakers naar ons luisteren en hun beleid aanpassen vanwege de mening van onze panelleden. We willen onze panelleden, die iedere week trouw meedoen hartelijk bedanken. Dit is hun prijs! 

Over de verkiezing

De Insight Community of the Year verkiezing wordt jaarlijks wereldwijd georganiseerd door Vision Critical. Aan de verkiezing kunnen alleen panels meedoen die werken met hun onderzoekssoftware. Dit zijn honderden panels in alle landen van de wereld. In juni won het EenVandaag Opiniepanel de Nederlandse voorverkiezing.Vandaag streed ons panel tegen 6 geselecteerde finalisten uit Europa, Afrika en het Midden-Oosten. 
Op 22 oktober doet het EenVandaag Opiniepanel mee aan de wereldwijde finale in Chicago. Inzet is dan de titel 'Insight Community of thé Year' van de wereld. 
Bekijk hieronder een video over hoe een flitspeiling van het Opiniepanel tot stand komt.

sitestat

Meer op de site van Eenvandaag --- Hier ---

De politieke peiling van Eenvandaag staat --- Hier ---


Geen opmerkingen:

Een reactie posten