vrijdag 4 september 2015

LEON KERSTEN / PREVIEW / EUROBASKET 2015; '5 kenners over @OranjeBasketbal. 5 vragen, 5 antwoorden. #eurobasket2015'


Een column schrijven, zonder zelf een column te hoeven schrijven - ook dat behoort dus toch de mogelijkheden...ook leuk!



training

5 kenners over @OranjeBasketbal. 5 vragen, 5 antwoorden. #eurobasket2015

Vijf basketballiefhebbers, vijf vragen, vijf antwoorden.
Stel jij bent de bondscoach. Is er iets dat je anders zou doen?
Joris Zandbergen, basketbalverslaggever Leidsch Dagblad
Thomas Koenis meegenomen. Nicoals de Jong is aanvallend misschien sterker, Koenis verdedigt beter en lijkt mij een betere teamspeler. Bovendien was hij er vorig jaar bij, en Oranje heeft zo veel mogelijk jongens nodig die ‘het’ gevoel kunnen oproepen.
Peter van Paassen, ex-international 64 caps
Ik heb geen zicht op de dagelijkse gang van zaken rondom het team en de overwegingen waarmee Toon keuzes en beslissingen maakt.
Aart Dekker, basketbalkenner
Ik zou wellicht aan het begin wat andere keuzes hebben gemaakt – bijvoorbeeld meer dan 15 man selecteren voor de eerste training, misschien 1-2 man meer van vorige zomer daarbij – Maar coachen houdt ook in keuzes maken, en als ik op dit moment terug kijk naar de keuzes die zijn gemaakt, dan denk ik: Alles heeft tot op dit moment goed uitgepakt, dus ze hebben het gewoon hartstikke goed gedaan!
Johan Roijakkers, hoofdcoach BG Göttingen in Duitse Bundesliga
Toon en zijn staff hebben het uitmuntend gedaan in de laatste jaren. Zij verdienen alle credit voor het sportieve succes. Ze moeten gewoon doorgaan met de ingeslagen weg. Anders is om dit moment niet nodig.
Leon Kersten, basketbalverslaggever NOS Langs de Lijn
Ik had graag wat meer oefenwedstrijden gezien tegen Europese middenmoters. In Leiden speelden geen EK-teams, daar had bijvoorbeeld Letland, Finland of België mogen staan.

De volgende vier vragen beantwoord op de Blog van Leon Kersten    ----   Hier  ---

Geen opmerkingen:

Een reactie posten