vrijdag 4 september 2015

DBL / BASISCLUB / BASKETBALL NEDERLAND / PR: Eredivisieclub Landstede Basketbal naar Rijssen

Landstede Basketball Zwolle is in haar voorbereiding op het nieuwe DBL-seizoen goed bezig; Internationaal en grensoverschrijdend georganiseerd Toernooi, en een soort van Tournee langs de 'Clubs aan de Basis' in de Regio. Want uiteindelijk moet daar niet alleen het publiek, maar ook de Groei van het Nederlandse Basketball vandaan komen; van de Clubs aan de Basis''..!
Zie onderstaand artikel waar een wedstrijd bij Risne Stars wordt aangekondigd.



Door: Risne Stars   originele artikel in de''Driehoek.net   ---  Hier  ---

Op zaterdag 5 september valt er extra veel te beleven in de sporthal De Reggehal te Rijssen. De Rijssense basketbalclub Risne Stars organiseert namelijk een spetterende seizoensope
Normaal gesproken is het de Rijssense club die twee keer per jaar met circa 100 man afreist naar Zwolle om te genieten van topbasketbal. Maar dit jaar is het Risne Stars gelukt om Landstede Basketbal, één van de topclubs in de Nederlandse Eredivisie (Dutch Basketball League; DBL), naar Rijssen te halen voor een oefenwedstrijd. Met een bijna compleet nieuw team zullen zij, onder leiding van oud-Rijssenaar Herman van den Belt, het opnemen tegen de Duitse Tweede Divisieclub ETB Wohnbau Baskets uit Essen.

Voorafgaand aan deze wedstrijd zal de hoofdcoach van Landstede Basketbal een trainersbijeenkomst houden en daarop volgend zal hij samen met enkele spelers een clinic geven aan alle jeugdleden van Risne Stars. Dat zijn er ruim 80! Herman van den Belt die zijn basketbal carrière begon bij Risne Stars en daar de jeugd tot in de Eredivisie bracht, heeft van zijn hobby inmiddels zijn werk gemaakt. Hij is al meermalen uitgeroepen tot Eredivisie coach van het jaar en weet altijd hoge ogen te gooien in de DBL; de beste basketbalcompetitie die Nederland kent.

Ook voor de circa 40 vrijwilligers die zich op verschillende manieren inzetten voor Risne Stars wordt iets georganiseerd. Op zaterdagochtend zal er een rolstoelbasketbal clinic worden gegeven door Han van Ek. Han van Ek was coach van diverse nationale- en internationale teams; bondscoach van Griekenland, van het nationale jeugd- en damesteam en zelfs chef de mission van de Kaap Verdische Eilanden op de Paralympische Spelen in China. Als coach van het Europees All Star Team heeft hij alle continenten bereisd en middels zijn Stichting SPORT2ALL laat hij velen sporten… en dat overal ter wereld!

Risne Stars nodigt iedereen uit om samen naar spectaculair basketbal te komen kijken. De wedstrijd begint om 19:15 uur en de toegang is gratis. Voorafgaand speelt het jeugdteam van Risne Stars U14 tegen de Nederlandskampioen uit Tubbergen. Rijssen-Holtens Wethouder van sport Roland Cornelissen zal hier omstreeks 17.00 uur de TIP-OFF verzorgen. Tijdens de wedstrijden worden er lootjes verkocht waarmee fantastische prijzen te winnen zijn. Ook zal er een stand van Basketballdirect in de hal staan. Hier zullen basketbalschoenen, -kleding en –accessoires tegen scherpe prijzen worden verkocht. De dag wordt afgesloten met een spetterende afterparty in de kantine van Gabriël Coga.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten