dinsdag 25 oktober 2016

ACTIE AVAAZ / AANRADER: Teken de Petitie om de Walvissen Beter/Meer te Beschermen!Aart Dekker heeft een link gedeeld.
ZojuistAvaaz.org

De afgelopen 30 jaar heeft Japan duizenden walvissen geslacht. Australië leidt een coalitie die hier een einde aan wil maken, op een internationaal congres dat nu bezig is. Wij kunnen de coalitie de wereldwijde steun geven die ze nodig heeft -- doe ook…
SECURE.AVAAZ.ORG

Aan alle overheden in de Internationale Walvisvaart Commissie:

Wij, burgers van over de hele wereld die ontzet zijn over de jacht op duizenden walvissen ondanks een wereldwijd verbod, doen een beroep op u: voer een resolutie in om het misbruik van de zogenaamde “wetenschappelijke walvisjacht” te stoppen en keur het voorstel voor het walvisreservaat in Brazilië goed, zodat de walvispopulatie kan herstellen.
 
Al lid van Avaaz?
Vul dan je emailadres in en klik op "Verstuur".
Is dit je eerste kennismaking? Vul dan de onderstaande gegevens in.
Avaaz.org waarborgt je privacy en houdt je op de hoogte over deze en andere campagnes


Ondank een wereldwijd verbod heeft Japan de afgelopen 30 jaar duizenden prachtige walvissen geslacht, maar wij kunnen hier een einde aan maken.

Op dit moment, op een internationaal congres over walvisvaart, leidt Australië een coalitie die probeert de maas in de wet te dichten die het voor Japan mogelijk maakt walvissen te slachten voor “wetenschappelijke doeleinden”.

Het resultaat zou van slechts een paar stemmen kunnen afhangen, dus als wij dit enorm groot maken en vlak voor de stemming -- over een paar uur -- een miljoen handtekeningen afleveren bij de gedelegeerden, kunnen wij hier voorgoed een einde aan maken!

https://secure.avaaz.org/campaign/nl/stop_the_whales_slaughter_loc/?tzgSflb

Het kan bijna niet gekker worden: Japan heeft recentelijk nog 200 zwangere walvissen gedood en kortgeleden is een Japanse website ontdekt die illegaal walvissenvlees aan het buitenland verkocht!

Het oorspronkelijke verbod op commerciële walvisvaart stond Japan toe elk jaar op een kleine hoeveelheid walvissen te jagen voor wetenschappelijke doeleinden. In werkelijkheid is dit een enorme maas in de wet geworden waardoor een hele vloot Japanse schepen jarenlang hun gang hebben kunnen gaan.

Zelfs het Internationaal Gerechtshof in Den Haag oordeelde dat er niets wetenschappelijks aan de Japanse walvisjacht is en dat het volkomen illegaal is. Dit geeft de Internationale Walvisvaart Commissie de macht om de jacht te stoppen, en Brazilië stelt een reservaat voor waar walvissen kunnen herstellen. Overheden komen op dit moment bij elkaar, laten we dit waarmaken:

https://secure.avaaz.org/campaign/nl/stop_the_whales_slaughter_loc/?tzgSflb

Onze gemeenschap heeft een lange geschiedenis van opstaan voor de bescherming van oceanen en prachtige zeedieren. Op kritieke momenten kwamen wij om de hoek kijken en mobiliseerden de stem van het volk om besluitnemers wakker te schudden. Laten we dat nog eens doen!

Met hoop,

Luca, Nic, Lisa, Danny, Carol, Ricken en het hele Avaaz-team

MEER INFORMATIE:
De waarheid over de ‘wetenschappelijke’ walvisjacht (IFAW)
http://www.ifaw.org/nederland/ons-werk/walvissen/de-waarheid-over-wetenschappelijke-walvisjacht

Japan vangt opnieuw 115 walvissen (HLN)
http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/2808392/2016/07/25/Japan-vangt-opnieuw-115-walvissen.dhtml

IN HET ENGELS:

Japan to face criticism at international summit for flouting whaling ruling (The Guardian)
https://www.theguardian.com/environment/2016/oct/20/japan-to-face-criticism-at-international-summit-for-flouting-whaling-ban-iwc

Australia wants 'scientific whaling' ended (SBS)
http://www.sbs.com.au/news/article/2016/10/21/australia-wants-scientific-whaling-ended

The truth about ‘Scientific’ whaling (IFAW)
http://www.ifaw.org/united-states/our-work/whales/truth-about-%E2%80%98scientific%E2%80%99-whaling

Japan Kills 200 Pregnant Minke Whales (National Geographic)
http://news.nationalgeographic.com/2016/03/160325-Japan-whaling-minke-whales-Antarctica/

Avaaz is een internationaal campagnenetwerk van 41 miljoen mensen en streeft ernaar dat internationale besluitvorming wordt bepaald door inzichten en waarden van de wereldbevolking. ("Avaaz" betekent "stem" of "lied" in veel talen.) Avaaz heeft leden in alle landen van de wereld; ons team is verspreid over 18 landen in 6 werelddelen en werkt in 17 talen. Lees meer over de grootste campagnes van Avaaz hier, of volg ons op Facebook of
Twitter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten