woensdag 5 oktober 2016

INTERNATIONAAL BASKETBALL VROUWEN / ORANGE ANGELS / FIBA-EUROPE-CUP / AANRADER: (Deel) van Orange Angels Spelen Donderdag Internationaal in Amsterdam; Gratis Toegang!!


Nieuwegein, 30 september 2016
Een selectie van Nederlandse internationals die actief zijn bij clubs in de Vrouwen Basketball League, begint donderdag 6 oktober a.s. aan een nieuw Europees avontuur. Als de Amsterdam Angels nemen zij het in een tweeluik op tegen het Franse Nantes Rezé Basket. Het gaat om twee kwalificatiewedstrijden met als doel deelname aan de groepsfase van de FIBA EuroCup Women. 
De Amsterdam Angels spelen donderdag 6 oktober om 20.30 uur in de Amsterdamse Sporthallen Zuid. De wedstrijd is gratis toegankelijk voor basketballfans. De dames spelen vervolgens op woensdag 12 oktober om 20.00 uur in Nantes. 
De Amsterdam Angels, zoals de nieuwe naam van de ploeg luidt (vrij naar de Orange Angels, de bijnaam van de nationale vrouwenploeg), doen aan de EuroCup Women mee om meer internationale ervaring op te doen. Coach Remy de Wit hoopt met zijn ploeg door te dringen tot de groepsfase. "Dat is ons doel. Want dan zijn we verzekerd van nog zes internationale duels van kaliber. Als we het niet redden, zullen we iets anders moeten bedenken om vergelijkbare ervaring op te kunnen doen."
Eenvoudig zal het niet worden, volgens De Wit. "Nantes Rezé Basket is subtop in Frankrijk en Europees een topploeg. Vorig seizoen hebben ze de achtste finales van de EuroCup Women gehaald. Het is een team met vijf buitenlandse speelsters, een groot team met veel scorend vermogen. Voor ons is het belangrijk om posession basketball te spelen, veel balbezit voor ons dus. We zullen snel moeten opereren. Als zij veel de bal hebben, kunnen vertragen en inside hun ding kunnen doen, zijn we kwetsbaar. Jill Bettonvil is met 1.87 meter onze langste speelster. Gebrek aan echte lengte blijft een achilleshiel."
De selectie van de Amsterdam Angels bestaat uit Jill Bettovil, Loyce Bettonvil, Tanya Bröring, Zera Butter, Esther Fokke, Lisanne de Jonge, Maaike Klein, Jacobine Klerx, Fleur Kuijt, Karin Kuijt, Sonja Kuijt,  Fieke Ligthart, Lisa van den Adel, Charlotte van Kleef, Janiek van Veen en Britt Zappeij.
Kijk voor meer informatie op de website van FIBA EuroCup Women.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten