vrijdag 7 oktober 2016

HELDEN VREDE / ACTIE / PETITIE AVAAZ: Teken! - Voor de Kinderen van Aleppo! - Nobelprijs voor de Vrede naar Syrische Witte Helmen? Zou mooi zijn. Putin, Assad en Erdogan Berechten in Den Haag...

UPDATE: Vrijdag 7-Oktober-2016

De 'Witte Helmen' de Nobelprijs voor de Vrede; het zou een mooi begin van de rest van het jaar zijn. Verhalen over deze HELDEN op NRC.nl --- Hier ---

En dan zo snel mogelijk Putin, Assad en Erdogan naar het 'The International Criminal Court' (ICC or ICCt) in Den Haag.

Waarom?

Niemand zou het raar vinden als ik zou zeggen dat Hitler daar naar toe had gemoeten, als het ICC toen al bestaan zou hebben. Hij had genoeg op zijn geweten om meerdere keren veroordeeld te worden door zo'n Hof, voor ons Nederlanders was het platgooien van Rotterdam in 1940 een van de vele door hem begane misdaden die hem daarvoor zouden kwalificeren.

Maar de 'heertjes' Putin, Assad en Erdogan 'overtreffen' hem toch in ieder geval in dit tijdperk op een punt; ieder van deze drie is op dit moment -of was kort geleden- bezig een deel van het eigen land, van het eigen volk te vernietigen. Putin? Remember Grozny en kijk wat hij in de landen om hem heen uitvreet, of in landen waar hij meent belang bij te hebben (bijvoorbeeld Syrie, Oekraine, Georgie). Erdogan? Turks Kurdistan, in Syrie en Irak, en nu ook al de aanhangers van zijn vroegere boezemvriend Gulen. En Assad? Die gaat door tot het grootste deel van zijn land plat ligt, en de bewoners dood of gevlucht zijn. Moet ik nog meer argumenten aanvoeren? Ik vrees alleen dat het nog heel lang kan duren...
Avaaz.org avaaz@avaaz.org Afmelden

17:07 (2 uur geleden)
aan mij
Bedankt dat je wereldleiders hebt opgeroepen actie te nemen en de burgers van Aleppo te beschermen.

Nu kan je onze oproep kracht bijzetten door de onderstaande email door te sturen naar vrienden en familie en deze link te delen op Facebook:
https://secure.avaaz.org/campaign/nl/protect_syrian_civilians_loc/?tzgSflb

Nogmaals bedankt voor je hulp,

Het Avaaz-team

--------

Beste vrienden,

In een paar dagen zijn in Aleppo 100 kinderen gedood.

Het is genoeg geweest!

Er is geen eenvoudige oplossing voor deze oorlog, maar er is wel een manier om de luchtaanvallen te stoppen -- door een wereldwijde roep om een no-flyzone die burgers beschermt.

Laten wij ons verenigen en vanuit alle hoeken van de wereld Obama, May en andere leiders oproepen een vuist te maken tegen de terreur van Poetin en Assad. Dit zou onze laatste en beste kans kunnen zijn om mee te helpen een einde te maken aan deze massamoord op onschuldige kinderen:

https://secure.avaaz.org/campaign/nl/protect_syrian_civilians_loc/?tzgSflb

We hebben al heel wat vatenbommen en chemische aanvallen gezien, maar de vernietiging van Aleppo is van een geheel andere orde. Alle afspraken en regels worden gebroken. Een kwart miljoen mensen zit vast in Oost-Aleppo en heeft nauwelijks toegang tot voedsel, medicijnen of drinkwater, 100.000 van hen zijn kinderen!

De situatie lijkt uitzichtloos, maar niks doen is geen optie. Een no-flyzone zou betekenen dat een internationale coalitie kan dreigen vliegtuigen neer te halen als deze proberen Noord-Syrië te bombarderen. Bijna 70% van de Avaaz-leden is voor, 8% is tegen. Terughoudendheid bij het gebruik van geweld om mensen te beschermen is begrijpelijk en wijs. Maar stel je voor dat onze kinderen gebombardeerd zouden worden, wat zouden wij dan willen dat de wereld zou doen?

Een permanent staakt het vuren en een politieke oplossing is wat we uiteindelijk willen, maar tot nu toe zijn alle pogingen op niets uitgelopen. Aleppo laat ons zien dat een oplossing begint bij het beschermen van burgers. Een goed uitgewerkt plan voor een no-flyzone hoeft geen enkel leven te kosten en kan er vele redden. En serieuze vredesonderhandelingen worden pas echt mogelijk als de Syrische leider Assad en Rusland weten dat het voor de rest van de wereld menens is.

Laten we Obama en onze andere leiders vertellen dat woorden niet langer genoeg zijn, dat ze medeplichtig worden als ze niks doen. Het lot van deze families hangt aan een zijden draadje en wij moeten voor ze opkomen, nu!

https://secure.avaaz.org/campaign/nl/protect_syrian_civilians_loc/?tzgSflb

Onze beweging is vaker opstaan tegen militaire acties. Onze eerste campagne was tegen de oorlog in Irak en we hebben campagne gevoerd tegen de vaak cynische bemoeienis van het Westen in het Midden-Oosten. In Syrië zijn 400.000 mensen gestorven, een smet op het geweten van de hele mensheid. Een no-flyzone is de enige beschaafde optie in deze verschrikkelijke situatie. Maar hij zal er nooit komen zonder de VS. Laten we ons verenigen en Obama en anderen oproepen de kinderen en families van Aleppo te redden.

Met hoop en vastberadenheid,

Alice, Mais, Ricken, Nick, Mohammad, Marigona het het hele Avaaz-team

Meer informatie:

Ziekenhuis in Aleppo getroffen door vatenbommen (de Volkskrant)
http://www.volkskrant.nl/buitenland/ziekenhuis-in-aleppo-getroffen-door-vatbommen~a4387585/

In West-Aleppo is een bruiloft, in Oos-Aleppo is geen water en stroom (NOS)
http://nos.nl/artikel/2135024-in-west-aleppo-is-een-bruiloft-in-oost-aleppo-is-geen-water-en-stroom.html

In het Engels:

Darkness and fear in Aleppo as the bombs rain down (Washington Post)
https://www.washingtonpost.com/world/darkness-and-fear-in-aleppo-as-the-bombs-rain-down/2016/09/28/07b65246-842e-11e6-b57d-dd49277af02f_story.html

Syria and Russia Appear Ready to Scorch Aleppo (NY Times)
http://www.nytimes.com/2016/09/26/world/middleeast/syria-un-security-council.html?_r=0

'Hell itself': Aleppo reels from alleged use of bunker-buster bombs (Guardian)
https://www.theguardian.com/world/2016/sep/26/hell-itself-aleppo-reels-from-alleged-use-of-bunker-buster-bombs

Russian planes dropped bombs that destroyed UN aid convoy, US officials say (Guardian)
https://www.theguardian.com/world/2016/sep/20/un-aid-convoy-attack-syria-us-russia

Over 100 Children Among 338 Killed in Aleppo Attacks This Week, W.H.O. Says (NY Times)
http://www.nytimes.com/2016/10/01/world/middleeast/aleppo-syria-civilians.html?_r=0


Avaaz is een internationaal campagnenetwerk van 41 miljoen mensen
 en streeft ernaar dat internationale besluitvorming wordt bepaald door inzichten en waarden van de wereldbevolking. ("Avaaz" betekent "stem" of "lied" in veel talen.) Avaaz heeft leden in alle landen van de wereld; ons team is verspreid over 18 landen in 6 werelddelen en werkt in 17 talen. Lees meer over de grootste campagnes van Avaaz hier, of volg ons op Facebook of
Twitter.

Jij ontvangt dit bericht omdat je deel hebt genomen aan "Bescherm de kinderen van Aleppo nu!" op 2016-10-04 11:06:55 metaart.a.dekker@gmail.com.
Zorg dat avaaz@avaaz.org in jouw adresboek staat om er zeker van te zijn dat Avaaz jouw inbox bereikt. Om je emailadres, de taal of andere gegevens te wijzigen, kan je contact opnemen via dit formulier, of klik hier om je uit te schrijven.
Om contact met Avaaz op te nemen, beantwoord deze email niet, maar stuur een bericht via www.avaaz.org/nl/contact of bel ons (in het Engels) op +1 888 922 8229 (VS).
Geen opmerkingen:

Een reactie posten