dinsdag 4 december 2018

1VANDAAG PANEL ENQUETE/ PENSIOENEN: 'Achterban eens met opstappen vakbonden bij pensioenoverleg'

Achterban eens met opstappen vakbonden bij pensioenoverleg

Een meerderheid (57 procent) van de huidige vakbondsleden vindt het terecht dat werknemersbonden zijn opgestapt uit het pensioenoverleg. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder ruim 20.000 leden van het Opiniepanel. 

Na het klappen van het pensioenoverleg twijfelde Rutte er geen seconde aan dat de achterban van de FNV, de grootste werknemersbond aan tafel, het pensioenakkoord zou steunen. De vakbondsleden kiezen echter de kant van het FNV, zeggen zij in dit onderzoek. 

Zij hebben het gevoel dat het kabinet niet over écht belangrijke punten wil onderhandelen. Een lid daarover: "Leuk, die kleine toezeggingen van het kabinet, maar de grootste beslissingen worden doorgeschoven naar volgende kabinet(ten)." 

Teleurstelling overheerst

Bij het brede publiek is vooral teleurstelling over de uitkomst te zien. Het grootste deel (58 procent) is negatief over het klappen van het pensioenoverleg. 

Opvallend is verder dat een kwart niet weet wat zij van het mislukte pensioenoverleg moet denken. "Ik was niet bij die gesprekken en iedereen legt de schuld bij de ander. Ik weet het gewoon niet." Nog moeilijker is het voor mensen om een schuldige aan te wijzen. Drie op de tien nemen het het kabinet vooral kwalijk: 21 procent de werknemersbonden en nog een kwart vindt dat alle partijen schuld hebben. 

Originele artikel   ---  Hier  ---


Geen opmerkingen:

Een reactie posten