dinsdag 18 december 2018

SHARTIE AART DEKKER / POSITIEF DBL NIEUWS / ARIS LEEUWARDEN: 'Craig O. keert terug bij Aris' / .... /

Craig Osakhwuwuomwan gaat weer voor het betere trapezewerk bij Aris Leeuwarden zorgen.
   Foto overgenomen van de DBL-site(© Adrie Hoogesteger)

SHARTIE AART DEKKER

Leuk, Craig 'O' Osaikhwuwuomwan is weer terug...

...op de Nederlandse basketballvelden, en wel bij een club waar hij al eerder speelde - Aris Leeuwarden, dat nog wel wat extra impuls kan gebruiken. Het is een komen en gaan in de eerste maanden van DBL-seizoen 2018-2019; ik weet niet of het meer of minder is dan gebruikelijk, maar het voelt als meer; meer spelers met zware blessures die -al dan niet definitief- vervangen moeten worden, maar ook wel spelers die om andere redenen vertrekken. Maar -alweer- mijn gevoel zegt (me) dat er meer spelers komen -en vooral ook TERUG komen- dan dat er gaan, ook dat is niet (zo) ongewoon; vaak wachten clubs nog met het uitgeven van hun laatste budget om later een betere speler op te kunnen pikken dan in de zomer mogelijk is, en hetzelfde kan ook gebeuren omdat men nog niet helemaal zeker is van het (nieuwe) team, en pas later wil beslissen waar het meest extra mankracht nodig is.

Maar iets wat toch wel echt als een nieuwe, dan wel sterkere tendens (dan vroeger) mag worden gezien is het aantal spelers dat (min of meer) TERUG komt op de Nederlandse velden. Dat zal er dit seizoen misschien ook mee te maken hebben dat er weer drie clubs waren die zich Europees inschreven -dat wil nog weleens helpen betere Buitenlanders aan te trekken, dus waarom zou dat niet ook gelden voor Nederlandse jongens 'in den vreemde'?! En er zijn waarschijnlijk ook meer Nederlandse jongens die juist hun kansen in het Buitenland afwachten, en dan wat later alsnog voor Nederland kiezen als ze zien dat het buitenland niet biedt wat ze zochten...

Vandaag zag ik het nieuws dat ook 'Graig O' terugkomt in de DBL. Ik weet niet in welke categorie hij precies past, dus ook niet met hoeveel plezier hij terugkomt naar Aris Leeuwarden, de ploeg waar hij ook zijn laatste Nederlandse Basketball speelde. Maar mij doet het deugd dat hij weer in Nederland te zien zal zijn; Graig is volgens mij een prima persoon, een buitengewoon begaafde atleet -ook nooit weg voor de Liefhebbers- en bovendien iemand die gewoon van het spelletje/spelen houdt. En ik heb al vaak van zijn spel -onder diverse vlaggen, zowel bij de Jeugd als de Mannen- genoten.

Dus ik denk dat Aris blij met hem zal zijn...en de DBL is weer een klein beetje dieper en sterker geworden...  (AD)
**

Het onderstaande bericht is overgenomen van de DBL-site, originele post  ---  Hier  ---

Craig O. keert terug bij Aris

Door Johan Span
 

LEEUWARDEN, 17 december 2018 - Oud-Aris speler Craig Osaikhwuwuomwan (Craig O.) sluit weer aan bij de selectie van Aris Leeuwarden. De 2.11 meter lange forward/center zal dinsdagavond zijn debuut maken in de bekerwedstrijd tegen Landstede Zwolle.


Het team van Aris coach Tony van den Bosch is nog wel steeds op zoek naar een vervanger voor de vertrokken guard Johnny Williams. Afgelopen donderdag was er al een nieuwe (oud)speler te bewonderen in het Kalverdome. Exact twee jaar terug, half december 2016, raakte de 28-jarige Osaikhwuwuomwan in de verloren (61-78) thuiswedstrijd van Aris tegen Den Bosch zwaar geblesseerd aan zijn knie.

Na een rebound poging (zijn specialiteit) verschoot zijn knieschijf naar de zijkant (Patella Luxatie). Een kleine ingreep volgde. Na enige omzwervingen bij een aantal buitenlandse clubs (Plymouth Raiders, BC Rustavi) is Craig O. weer in het Kalverdome te bewonderen. Vanaf vrijdag traint de oud-Aris speler al volop mee met de Aris-selectie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten