dinsdag 19 februari 2019

ACTIE AVAAZ / (ANTI-) JAGEN: ' Tess vermoordde deze giraf voor de lol'

Wauw! In slechts een paar dagen ondertekenden 1 miljoen Avaazers deze petitie! Laten we dit megagroot maken voor de top begint -- voeg nu jouw naam toe om deze prachtige dieren te redden!

Tess vermoorde deze giraf voor de lol en noemde het een "droomjacht". Gelukkig kunnen wij van deze tragedie nu een kans maken. Over een paar weken komen overheden bij elkaar op een top over wilde dieren. Laten wij ervoor zorgen dat giraffen de bescherming krijgen die ze verdienen, voor we er nog meer kwijtraken. Teken de petitie, met één klik, en deel daarna met alles en iedereen!

TEKEN NU

Lieve vrienden,

Tess vermoordde deze giraf voor de lol.

In deze virale foto lacht ze breed terwijl ze bij het dode dier staat. Gelukkig kunnen wij van deze tragedie nu een kans maken en ervoor zorgen dat de bedreigde giraf beschermde status krijgt!

Over een paar weken komen overheden bij elkaar op een top over wilde dieren. En voor het eerst stellen Afrikaanse landen voor de giraf beschermde status te geven. Dit kan een game-changer worden, een eerste stap richting een wereldwijd actieplan om de giraf te redden. En dat is hard nodig, want hun populatie is in 30 jaar met 40% afgenomen!

Teken de petitie met één klik en deel daarna met iedereen -- samen zorgen we ervoor dat deze zinloze moord een keerpunt wordt voor alle giraffen!  
Klik hier en zorg ervoor dat giraffen de bescherming krijgen die ze verdienen! Aan alle overheden bij CITES:
"We roepen u op de giraf toe te voegen aan CITES' lijst met beschermde diersoorten. Ook roepen wij u op in heel Afrika een actieplan voor de bescherming van giraffen te lanceren en financieren. Op deze manier kunt u populaties en habitats beschermen, en lokale gemeenschappen ondersteunen die schouder aan schouder leven met onze langste vriend uit het dierenrijk."
Klik hier en zorg ervoor dat giraffen de bescherming krijgen die ze verdienen! We weten eigenlijk nog maar kort hoe intelligent en emotioneel ontwikkeld giraffen zijn. Ze hebben zelfs een soort zoemende taal om met elkaar te communiceren! Tess' foto veroorzaakte een golf van verontwaardiging, omdat mensen intuïtief aanvoelen dat dieren een respectvolle en waardige behandeling verdienen. 

Deze nieuwe beschermingsmaatregelen maken niet direct een einde aan troffeejacht, maar zorgen wel voor strenge regels omtrent de handel in lichaamsdelen. Ook giraffen hebben bescherming nodig tegen stroperij en habitatverlies -- voeg daarom nu jouw naam toe. Samen zetten we ons in voor een actieplan dat de giraf kan redden.

Tot nu toe is er niet veel aandacht geweest voor de giraf. Maar het wordt tijd om de alarmbel te luiden, want hun populatie blijft in rap tempo afnemen. Laten we ervoor zorgen dat deze petitie viraal gaat en onze overheden in actie komen. 
Klik hier en zorg ervoor dat giraffen de bescherming krijgen die ze verdienen!
Het leven op aarde is zo waardevol, maar overal zien we dierenpopulaties afnemen. En we beginnen nog maar net inzicht te krijgen in de manier waarop diersoorten het leven om hen heen in stand houden. Eerder sprongen we succesvol in de bres voor orang-oetans en olifanten, laten we nu hetzelfde doen voor giraffen.

Met hoop en vastberadenheid,

Christoph, Sarah, Martyna, Rewan, Joseph, Rosa, Jenny en het hele Avaaz-team 

MEER INFORMATIE:
"Giraffes zijn geruisloos aan het uitsterven" (De Morgen)https://www.demorgen.be/wetenschap/-giraffes-zijn-geruisloos-aan-het-uitsterven-b0dfac63/?referer=ht...

Vrouw schiet zeldzame giraffe: ’Wow, 900 kilo vlees!’ (De Telegraaf)https://www.telegraaf.nl/nieuws/2230443/vrouw-schiet-zeldzame-giraffe-wow-900-kilo-vlees?utm_source=...

IN HET ENGELS:
Fury over woman’s ‘sick’ giraffe hunting pictures (News AU)
https://www.news.com.au/technology/science/animals/fury-over-womans-sick-giraffe-hunting-pictures/ne...

The EU must stick its neck out for the giraffe (Euractiv)
https://www.euractiv.com/section/global-europe/opinion/the-eu-must-stick-its-neck-out-for-the-giraff......giraffes HUM: Graceful giant of the African grasslands spend evenings humming to each other (DailyMail)
https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3249335/Giraffes-HUM-night.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten