dinsdag 15 januari 2013

'De schatkamer van het Nederlands Basketball' is een must have en must see DVD-box


De DVD “De schatkamer van het Nederlands Basketball” hebben we bekeken en zijn daarbij van mening dat deze vijf en een half uur durende drie delige DVD serie een must have is voor de Nederlandse basketball fan. Op de eerste DVD valt Mart Smeets met de deur in huis door een prachtig inleidend stuk geschiedenis te vertellen, met bijbehorende beelden, over het ontstaan van het Nederlands basketball.

Deze eerste DVD uit de serie gaat verder met de elf allermooiste wedstrijden (natuurlijk discutabel) uit de Nederlandse geschiedenis. Zoals; Donar vs. Kinzo in 1974, België vs. Nederland in 1986, Amsterdam vs. Cholet (Frankrijk) in 2002 en Den Bosch met Kees Akerboom sr. op de HBW tegen Marathon Oil Chicago. Vervolgens staat er op deze DVD een hoofdstuk “Oude doos” met Nederland vs. Denemarken in 1960, de training van het Nederlands herenteam in 1969 met een mooi interview met een piepjonge Ton Boot en de dames interland in de Apollohal uit 1964 tussen Nederland en Polen. Als laatste op DVD nr. 1 vonden we de bezoeken van speciale gasten aan ons land. Dennis Rodman, Magic Johnson, Deron Williams, George Muresan, de Tar Heels, Drazen Petrovic, Arvidas Sabonis, de NBA All Stars met onder andere Moses Malone en coach Larry Brown en anderen waren allemaal in Nederland en dat staat allemaal op deze DVD!

Eén DVD (nr.2) staat vol met de mooiste dunks en acties uit het Nederlandse Basketball (Must see) en daarbij ook nog 23 klassieke wedstrijden; Zes uit de jaren 70 zoals Nederland Spanje uit 1977, Kinzo vs. Den Bosch in 1976 en Den Bosch tegen Bologna in 1979, negen wedstrijden uit de jaren 80 en 90, zoals Nederland vs. Joegoslavië in 1986, Den Helder vs. Real Madrid in 1991 en Nederland vs. Rusland (GOS) in 1992 en dan nog acht klassieke wedstrijden uit deze eeuw met onder andere Amsterdam vs. Fenerbahce in 2001, Sneekhout Lions vs. Perik Jumpers uit 2001 en Den Bosch vs Real Madrid in 2006.

En één DVD (nr.3) bevat met de buzzerbeaters van het Nederlands Basketball (Must see) plus speciale momenten uit de Nederlandse basketball wereld, zoals items over Carla de Liefde, Francisco Elson, Ton Boot, de Flamingo’s in Israël, Sven Nater, Bill Sheridan en Jo Spinks en Chris McGuthrie bij Amsterdam. Ook staat er op deze DVD misschien wel de mooiste play off wedstrijd ooit uit de Nederlandse heren eredivisie; de beslissende finale wedstrijd tussen Gasterra Flames en ZZ Leiden in 2011, waar na drie verlengingen Leiden met 96-95 wist te winnen en kampioen van Nederland werd.

Al met al hebben we de DVD’s al een paar dagen in huis, maar zijn nog steeds niet uitgekeken. De mooiste DVD serie die er is over het Nederlands basketball tot nu toe, vinden wij.
U kunt deze DVD bestellen via de NBB website.
Schatkamer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten