dinsdag 29 januari 2013

Het is weer voorbij (die mooie winter); winterpret (Sneeuw)

‘s Werelds grootste sneeuwbalgevecht, Breda eat your heart out

-
Weet je waar het ook sneeuwt rond deze tijd van het jaar? In het Noord-Amerikaanse Seattle. Met succes verbrak bijna zesduizend man daar het wereldrecord van het grootste sneeuwballengevecht. Dat is nog eens wat anders dan de zeshonderd man die vanmiddag in Breda naar elkaar stond te gooien.
Afgelopen zaterdag was de sneeuwbal aan in Seattle, waar onder de noemer ‘Snow Day’ fanatieke gooiers van sneeuw probeerden het wereldrecord sneeuwballengevecht van het Guinness Book of Records te verbreken. Met 5834 deelnemers is dat gelukt, want de vorige recordpoging stond in 2010 met 5400 deelnemers op naam van de Zuid-Koreanen. Voor de poging werden tevens vierendertig vrachtladingen aan sneeuw uit de Cascades (Canadees berggebied waar Seattle aan grenst, plaatje) naar het centrum van Seattle gebracht.
En het record zelf? Dat duurde maar anderhalve minuut, en er keken honderddertig (!) juryleden toe:

Uiteraard is er ook een filmpje van hoe dit enorme sneeuwballengevecht met gevaar voor eigen camera is vastgelegd. Zo was er onder andere een klein bestuurbaar helikoptertje met camera:

Project Snowball in Breda

Ondertussen in Nederland: in Breda hebben honderden jongeren zich vanmiddag onder de noemer ‘Project Snowball’ in het Valkenbergpark verzameld voor een sneeuwballengevecht, meldde Omroep Brabant eerder vanavond.
Via het Facebookevenement hadden ruim 1100 man zich aangemeld, waardoor de gemeente vrees kreeg voor ‘Harenachtige-toestanden’. Vermoedelijk is om die reden even voor vier uur vanmiddag de pagina door de organisatoren offline gehaald.
Volgens Twitter leek het op een gezellige bijeenkomst:
Twitter avatar Tiger75th ArdennenBob #valkenbergpark https://t.co/xvrYjFQz 8 uur geleden
Twitter avatar johnvanhulsen John van Hulsen Politie #Breda staat klaar thv Brandweerkazerne mocht het #Valkenbergpark toch minder gezellig worden http://t.co/L0w4L6D2 7 uur geleden
Twitter avatar wouterrietman Wouter Rietman Massive Snowball fight!! #valkenbergpark http://t.co/WIeZck9O 7 uur geleden
Twitter avatar MarvinPranger Marvin Pranger Als ik mijn timeline mag geloven, ben ik zeer trots op @MikaDiMare op zijn #sneeuwballen event in #Valkenbergpark . Top initiatief! 7 uur geleden
Twitter avatar Bartooijevaar Bart Ooijevaar Balletje gooien #valkenbergpark #breda De kracht van social media. Nice!! 7 uur geleden
En hier zaten we natuurlijk op te wachten: filmpje!

Lees meer over:
Breda
Guinness Book of Records
Omroep Brabant
sneeuw
sneeuwballengevecht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten