zondag 27 januari 2013

Tegenlicht dreigt naar de marges geduwd te worden; dat zou een schande zijn!

Langzaam, maar steeds sneller, slaagt o.a. de VVD erin haar verborgen agenda uitgevoerd te krijgen. In die agenda heeft de afbraak van 'alles dat als VVD-kritisch gedacht wordt' (door VVD'ers) hoge prioriteit. De Publieke Omroep afbreken is zo'n VVD-agenda-punt. Waarom? Omdat 'de Publieke Omroep Links zou zijn'. Onzin natuurlijk; de VVD gooit goede (soms kritische) journalistiek met 'tegenkracht' (tegen eigen, soms verderfelijke politiek)...

Een goed, maar triest, voorbeeld hiervan is het programma 'Tegenlicht' van de VPRO, door vriend (en soms zelfs vijand) erkend als een 'Parel in de Kroon' van de Publieke Omroep; het programma biedt diepte en geeft kijkjes in onderwerpen die 'normaal' nauwelijks aan bod komen, ook is het vaak op de toekomst gericht. Het heeft een ietwat intellectuele sfeer wat, samen met het feit dat het op prime-time altijd tegenover andere programma's staat die grote aantallen kijkers trekken, ervoor zorgt dat de kijkcijfers niet spectaculair hoog zijn.

'Dus' besloot de zendermanager dat het maar moet verkassen naar de uren waren andere programma's van hoge kwaliteit en diepgang, die ietwat elitair zijn, ook bijna allemaal al geprogrammeerd worden: laat in de avond. Dat zou het 'begin van het einde' kunnen worden voor het fantastische Tegenlicht, en mag niet gebeuren!

Een artikel hierover uit het partijblad van de SP, 'de Tribune'. Blader naar blz: 19

Geen opmerkingen:

Een reactie posten