zaterdag 27 juni 2015

BELGIE / NIEUWS / BASKTBALL: Pepenster Krijgt Toch Licentie voor 2015/16

Pepinster krijgt toch een licentie voor eerste klasse

Sporza.be, DO 25/06/2015 - 16:09Pepinster verdwijnt dan toch niet uit de hoogste basketbalklasse. De club heeft in beroep alsnog een licentie gekregen voor de Scooore League.
De licentieperikelen van Pepinster zijn de jongste jaren een constante geworden aan het einde van het seizoen. Charleroi moest de club al eens te hulp schieten en ook dit jaar leek het einde nabij voor de traditieclub toen Pepinster in eerste instantie geen licentie kreeg.
Maar de club kocht zichzelf tijd door in beroep te gaan tegen die beslissing en vond intussen de nodige centen om het voortbestaan in eerste klasse te garanderen. De licentiecommissie had wel oren naar de gewijzigde toestand van Pepinster en kende de club alsnog een licentie toe.
"We zijn heel blij dat we toch een licentie gekregen hebben. Het is er wel een onder strikte voorwaarden, waarbij we maandelijks zullen opgevolgd worden. We willen iedereen bedanken die dit heeft mogelijk gemaakt", zegt Pepinster, dat nu werk kan maken van volgend seizoen.
Arthur Goethals, de voorzitter van de Scooore League: "Ik ben verheugd over de toekenning van de licentie aan Pepinster. Dit betekent ook dat we de huidige competitieformule kunnen aanhouden met twee rondes en play-offs met acht clubs."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten