vrijdag 12 juni 2015

DORDRECHT / VOEDSELBANK / NIEUWS:

De Voedselbank luidt de noodklok

Door:Ina Florusse
Roelf Smit en Jan Flach van de Voedselbank doen een noodoproep. De schappen zijn nagenoeg leeg.

Roelf Smit en Jan Flach van de Voedselbank doen een noodoproep. De schappen zijn nagenoeg leeg.
 
Dordrecht - Penningmeester Jan Flach en teamleider Roelf Smit van de Voedselbank Dordrecht zitten met hun handen in het haar. Beide mannen willen graag een oproep doen aan het bedrijfsleven, supermarkten en particulieren om de Voedselbank te sponsoren.
Het is een trieste aanblik in de hal van de Voedselbank. De schappen zijn zo goed als leeg. “We willen de mensen echt oproepen om de Voedselbank te steunen", zegt Jan Flach. Gelukkig zijn er geregeld spontane acties.
Zoals de diaconie van PKN gemeente De Wijnstok in Dubbeldam. Jan Flach: “De hele maand juni krijgen de kerkleden bij de uitgang een pamflet aangeboden met de vraag om de Voedselbank te sponsoren."
Kerkleden
Ook tijdens Rommeldam werden deze pamfletten uitgereikt. Men kan kiezen om een ¼, ½ of een heel voedselkrat te doneren. Ook de Andreaskerk, De Bron en de Wilhelminakerk steunen de Voedselbank het hele jaar door.
De kerkleden nemen dan bijvoorbeeld jam mee, of ontbijtgranen. De PKN kerken houden jaarlijks een collecte. Vier van de zes uitdeelpunten zijn kerken, die belangeloos ruimte aanbieden.
Jan weet het zeker: ”Zonder de kerken zou de Voedselbank zeker niet kunnen bestaan, Hij voegt eraan toe: “Ook de Julianakerk en de Grote Kerk steunen de Voedselbank.”
Plus 't Lam
Waarop heel spijtig volgt:”Helaas is dit lang niet genoeg, we kampen met enorme tekorten. Er komt echt veel te weinig binnen. We hopen door middel van deze oproep bewustwording bij de mensen te kweken."
En dan klinkt verheugt uit de mond van Roelf Smit: “We zijn enorm blij met initiatieven zoals Plus ’t Lam waar we wekelijks heel veel levensmiddelen krijgen.
En komend weekend krijgt het winkelend publiek de vraag voorgeschoteld of ze boodschappen willen kopen voor de cliënten van de Voedselbank”.
Haust
Ook zijn ze erg blij met Haust, één van de weinige voedselproducerende fabrieken in Dordrecht. Vanuit het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen heeft het personeel van Haust een Voedselbankgroep opgezet. Haust heeft een aantal vestigingen in Nederland. Met elk hun eigen product, zoals ontbijtkoek, toast en beschuit. Deze producten worden verdeeld over de vestigingen, speciaal voor de Voedselbank.
Zorgelijk klinkt het uit de mond van Jan Flach: “Nu is het moment daar dat we echt de laatste dingen op de schappen hebben staan, zelfs vanuit het landelijk punt, komt er te weinig binnen.
Ik wil graag het bedrijfsleven oproepen: Help de Voedselbank helpen!".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten