woensdag 24 juni 2015

INTERVIEW / ORANJE BASKETBALL: Mohamed Kherrazi over Trainen tijdens Ramadan

Deze Nederlandse basketballer traint op een lege maag voor het EK basketbal


DOOR KIRIKO MECHANICUS, munchies.vice.com
19.06.2015


In Nederland is alles leuker wanneer de zon schijnt: we kunnen eindelijk weer buiten barbecueën, jointjes roken in het park, en de hele dag raketjes eten. Nederlandse moslims daarentegen zullen de komende weken zo’n negentien uur per dag doorbrengen zonder eten of drinken.

De koran maakt uitzondering voor moslims met chronische ziektes, kinderen, ouderen, menstruerende en zwangere vrouwen of patiënten in herstel van ziektes. Andere uitzonderingen worden officieel door het geloof niet toegestaan, maar islamitische topsporters maken vaak zelf de keuze om wel of niet mee te doen aan de ramadan.

De 24-jarige Mohamed Kherrazi is professioneel basketballer voor het nationale basketbalteam en traint nu voor het Europees Kampioenschap in Kroatië deze zomer. Ook is hij moslim en doet hij al vanaf zijn elfde mee aan de ramadan. Dit jaar doet hij mee tot hij er letterlijk bij neer valt.

MUNCHIES sprak Mohamed afgelopen woensdag, op de dag voorafgaand aan zijn vastenperiode.

MUNCHIES: Hoi Mohamed, ga je vandaag nog iets bijzonders eten?
Ja! Ik heb net een broodje gehaald bij de subway en ik ga vanavond uit eten met mijn vriendin. Pasta, denk ik. Dat is mijn lievelingseten.


Verder lezen --- Hier ---

Geen opmerkingen:

Een reactie posten