maandag 29 juni 2015

DBL / ROTTERDAM / NIEUWS: Robert Krabbendam Blijft bij Challenge Sports Rotterdam Basketball


Robert Krabbendam gooit ook komend seizoen zijn lichaam weer in de strijd voor Challenge Sports Rotterdam.
   © Luka de Kruijf
 

Krabbendam blijft in Rotterdam

ROTTERDAM, 27 juni 2015 - Robert Krabbendam speelt ook komend seizoen bij Challenge Sports in Rotterdam. In januari 2013 maakte hij de overstap naar de Maasstad voor anderhalf jaar; daar komt nu in ieder geval een jaar bij. Eerder al werd Sergio de Randamie binnengehaald.
 
Krabbendam werd geboren in Hoorn, speelde bij de jeugd van Amsterdam en kwam later nog twee periodes voor de club in de hoofdstad uit. Basketbal bracht Krabbendam in de Verenigde Staten (Virginia Tech), op Cyprus en in Estland (Kalev) en hij speelde tot nu toe tien keer voor het Nederlands team.
Krabbendam heeft er zin in. “Er is zoveel potentie in Rotterdam. Ik heb het afgelopen jaar goede ontwikkelingen gezien en komend seizoen kunnen we volgende stappen zetten. Natuurlijk ga ik weer keihard werken onder de borden, maar ik wil ook het Rotterdamse bedrijfsleven overtuigen van de commerciële mogelijkheden bij het basketbal. Ook daarmee ga ik me bezighouden, samen met Johan van Haga, directeur van Challenge Sports.”
“Daarbij heb ik de afgelopen anderhalf jaar de samenwerking met Challenge Sports echt als een meerwaarde gezien”, vervolgt de 2.14 meter lange Krabbendam. “Naast het basketbal geef ik seminars aan werkloze jongeren om hen te activeren te gaan sporten, want daarmee word je fitter en krijg je meer energie. Als ze daardoor dan vanuit een uitkering een baan vinden, heb ik echt het gevoel iets te hebben gedaan voor de maatschappij.”
De 29-jarige center kwam in 25 wedstrijden tot gemiddeld bijna 32 minuten. In die speeltijd was hij goed voor 12.4 punten en 7.4 rebounds. Met 310 punten was hij achter Yannick Franke de tweede scorer bij Challenge Sports Rotterdam. Bij de rebounds was Krabbendam met 184 afvangers de beste rebounder van de ploeg.


Bericht overgenomen van basketballleague.nl --- Hier ---

Geen opmerkingen:

Een reactie posten