woensdag 17 juni 2015

NIEUWS / BASKETBALL / BELGIE: Arthur Goethals is de nieuwe voorzitter van de profliga basketbal

Sporz.be, WO 17/06/2015 - 17:20Arthur Goethals is vandaag verkozen tot voorzitter van de Pro Basketball League, de Belgische profliga basketbal. Goethals werd unaniem verkozen voor een termijn van 5 jaar en stopt als voorzitter van BC Oostende.
De voormalige CEO van Delhaize is dankbaar voor het vertrouwen, maar ook ambitieus: "Mijn oprechte dank aan alle clubs voor het gestelde vertrouwen. Het is mijn intentie om samen met de clubs een aantrekkelijke competitie uit te bouwen."
We hebben een periode achter de rug die werd gekenmerkt door een verbeterde integratie van de Belgische jeugdspelers
ARTHUR GOETHALS
"Een competitie die kwaliteit uitstraalt voor iedereen: fans, media, sponsors en in het bijzonder voor de meer dan 100.000 leden, jeugd en spelers. Dit alles binnen het kader van een efficiënte en productieve liga-organisatie ten dienste van alle clubs."
De 69-jarige Goethals heeft ook woorden van lof voor zijn voorganger Patrick Wijns: "We hebben een periode achter de rug die werd gekenmerkt door een verbeterde integratie van de Belgische jeugdspelers en een uitbreiding van het aantal teams binnen de liga.”
Samen met de voltallige algemene vergadering heeft Goethals zijn steun uitgesproken aan Verviers-Pepinster. De Luikse eersteklasser verkeert in financiële moeilijkheden, maar hoopt in beroep voor de licentiecommissie toch nog een verlengd verblijf in de Scooore! League af te dwingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten